FILTER BY SUBTOPIC

Showing 521–540 of 752

Q521.Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as ______ CJ of Pakistan

Easy
A 27th
B 28th
C 26th
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as 28th CJ of Pakistan.

Q522.PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to _______

Easy
A to make strong government
B disqualify the leaders of East Pakistan
C to get majority
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to disqualify the leaders of East Pakistan.

Q523.Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of _________

Easy
A Mughals
B Kushans
C Khilji
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of Kushans.

Q524.Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after

Easy
A 10 years
B 12 years
C 18 years
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

12 years is the correct factual response to “Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after”.

Q525.POA Stand for

Easy
A Pakistan Olympic Association
B Punjab Olympic Association
C Private Olympic Association
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

POA stands for Pakistan Olympic Association.

Q526."The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy Index" ranked the Democracy in Pakistan in which category?

Easy
A Full Democracies
B Flawed Democracies
C Hybrid regimes
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Hybrid regimes is the correct factual response to “"The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy Index" ranked the Democracy in Pakistan in which category”.

Q527.What is the National tree of Pakistan :

Easy
A Sheesham
B Neem
C Oak
D Deodar
General PPSC 2022

Correct Answer: D

The National tree of Pakistan : is Deodar.

Q528.The first session of the first Constituent Assembly of Pakistan was held on

Easy
A 8/10/2026 12:00:00 AM
B 8/11/2026 12:00:00 AM
C 8/15/2026 12:00:00 AM
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

10 August is the correct factual response to “The first session of the first Constituent Assembly of Pakistan was held on”.

Q529.The space agency of Pakistan is:

Easy
A SUPARCO
B JAXA
C NAMA
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

SUPARCO is the correct factual response to “The space agency of Pakistan is:”.

Q530.The Dark green field in the flag of Pakistan represants

Easy
A Minorities
B Muslim Majority
C Both Muslims And Minroties
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Muslim Majority is the correct factual response to “The Dark green field in the flag of Pakistan represants”.

Q531.Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students

Easy
A Life Insurance
B Medical help
C Scholarships
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Medical help is the correct factual response to “Hanns Seidel Foundation (HSF) offers Pakistan students”.

Q532.The term of National assembly of Pakistan is

Easy
A 4 years
B 5 years
C 6 years
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

The term of National assembly of Pakistan is None of these.

Q533.First general election was held in Pakistan in:

Easy
A 1956
B 1973
C 1970
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

1970 is the correct factual response to “First general election was held in Pakistan in:”.

Q534.National Animal of Pakistan is:

Easy
A Lion
B Tiger
C Markhor
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “National Animal of Pakistan is:”.

Q535.______was also known as the 3rd June Plan

Easy
A Irwin Plan
B Mountbatten Plan
C Radcliff Plan
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Mountbatten Planwas also known as the 3rd June Plan.

Q536.The function of State bank of Pakistan is :

Easy
A Inflation control
B Lending business
C Implement monetary policy
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Inflation control is the correct factual response to “The function of State bank of Pakistan is :”.

Q537.Who wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din:

Easy
A Brig. Siddique Salik
B Colonel Riffat Ullah
C Colonel Rafiuddin
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Brig. Siddique Salik wrote Bhutto Ke Akhri 323 Din:.

Q538.Pakistan needs how many votes from FATF member to exit from grey list

Easy
A 10
B 12
C 14
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

12 is the correct factual response to “Pakistan needs how many votes from FATF member to exit from grey list”.

Q539.In Pakistan term Changa Manga Politics is used for

Easy
A Kickback
B Horse-Trading
C Bribery
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

In Pakistan term Changa Manga Politics is used for Horse-Trading.

Q540.The latest season of the PSL was held entirely in pakistan for the __ time?

Easy
A First
B Second
C Third
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

The latest season of the PSL was held entirely in pakistan for the Third time.