Showing 541–560 of 933

Q541.Baghdad Pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also called___?

Easy
A Manila Pact
B CENTO
C SEATO
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Baghdad Pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also calledCENTO.

Q542.Her parents went to Karachi______ train?

Easy
A To
B From
C By
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Her parents went to KarachiBy train.

Q543.Najma is in hospital. She______ill for last few weeks?

Easy
A Have been
B Has been
C Had been
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Najma is in hospital. SheHas beenill for last few weeks.

Q544.Gwadar remained under Oman's rule for_____Years?

Easy
A 75
B 55
C 175
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Gwadar remained under Oman's rule for175Years.

Q545.Gloss means_____?

Easy
A Brightness
B Language
C Rubbing
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Gloss meansBrightness.

Q546.Defence Day is observed on_____?

Easy
A 17th September
B 6th September
C 12th September
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Defence Day is observed on6th September.

Q547.Military courts had been established to deal with the cases related to terrorism under_______amendment?

Easy
A 20th
B 19th
C 21st
D None of these
Sentence Correction PPSC 2022

Correct Answer: C

Military courts had been established to deal with the cases related to terrorism under21stamendment.

Q548.Indus River originates from_____?

Easy
A China
B India
C Tibet
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Indus River originates fromTibet.

Q549.Gigantic clouds contain dust and gas in space called_____?

Easy
A Comet
B Galaxy
C Milky Way
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

Gigantic clouds contain dust and gas in space calledNone of these.

Q550.Nonstick cooking utensils are coated with____?

Easy
A PVC
B Teflon
C Polystyrene
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Nonstick cooking utensils are coated withTeflon.

Q551.As____is ready to help me I have to do____ by myself?

Easy
A someone/all
B Nobody/everything
C no one/all
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Asno one/allis ready to help me I have to do____ by myself.

Q552.His work stand_____ to that of others?

Easy
A out
B over
C by
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

His work standout to that of others.

Q553.She burst____ tears?

Easy
A to
B in
C with
D None of these(into)
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

She burstNone of these(into) tears.

Q554.He is____ Μ.Α.?

Easy
A a
B an
C of
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

He isan Μ.Α..

Q555.He is___ worried about his car issue___he goes to the garage?

Easy
A so much/that
B so/-
C - the
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

He isso much/that worried about his car issue___he goes to the garage.

Q556.The_____ we investigate the____ apparent that he was guilty?

Easy
A further/most
B farthest/more
C farthest/most
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

TheNone of these we investigate the____ apparent that he was guilty.

Q557.Five people joined the job and seven_____?

Easy
A resigned
B have resigned
C resign
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Five people joined the job and sevenhave resigned.

Q558.Banjosa Lake is in____?

Easy
A AJK
B Punjab
C Sindh
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Banjosa Lake is inAJK.

Q559.Wall of Knowledge built in which city_____?

Easy
A Karachi
B Islamabad
C Lahore
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Wall of Knowledge built in which cityKarachi.

Q560.lee Kuan Yew reign lasted____?

Easy
A 29 years
B 28 years
C 31 years
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Lee Kuan Yew reign lasted31 years.