FILTER BY SUBTOPIC

Showing 541–560 of 3711

Q541.The enzyme that catalyzes the hydrolysis of fats is:

Easy
A Lactose
B Lipase
C Galactose
D Fructose \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q542.If all the plants of the world die, all the animals will also die due to shortage of:

Easy
A Shelter
B Cold air
C Food
D Oxygen \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q543.Don't count your............ before they are hatched. Complete the proverb.

Easy
A Quails
B Sparrows
C Ducks
D Chickens \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q544.Identify the closest meaning of word (astute). Only astute politicians can meet this: situation.

Easy
A Wicked
B Shrewd
C Corrupt
D Honest \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q545.Identify the closest meaning of underlined word. In this modern age everyone, resorts to sycophancy.

Easy
A Affection
B Sophistication
C Avariciousness
D Flattery \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q546.Find the correct indirect sentence: Nazir said; \"I did my duty with full justice.\"

Easy
A Nazir told that he had done, his duty with
B Nazir said that he had done his duty with full justice.
C Nazir said he had done his duty with full justice.
D Nazir told that he did his duty with full. justice \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q547.Convert to direction from: He said, \"Hurrah! We have won the match\".

Easy
A He exclaimed with joy that they had won the match
B He told them that they had won the match
C He asked if they had won the match
D He exclaimed that they have won the match \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q548.TURN TO PASSIVE VOICE: \"The girl is riding the horse\"

Easy
A The horse is being ridden by the girl
B The horse is ridden by the girl
C The horse has been ridden by the girl
D The horse was being ridden by the girl \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q549.In a class of 33, the boys outnumber the girls by Seven. How many girls are there?

Easy
A 13
B 26
C 40
D 47 \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q550.. √√4225?

Easy
A 45
B 65
C 75
D 55 \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q551.Complete the series: 1; 1, 8, 4, 27, 9,

Easy
A 64
B 20
C 60
D 16\n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q552.What is the name of the Arab country Mars Mission in Arabic

Easy
A Al-Amal
B Al-Aman
C Al-asma
D Al-Adman \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q553.Radcliff unjustly included Punjab in India.

Easy
A Kartarpur, Shakargarh, Narowal
B Chunian, Pakpattan, Okara
C Ferozepur, Kasur, Ajnala
D Gurdaspur, Pathankot, Batala \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q554.Sir Syed advised Muslims to stay away from Congress because

Easy
A Muslims needed time to prepare themselves for polotical struggle
B It was Hindu dominated body
C Its demamds were against Muslims interests
D All these factors kept them away from Congress\n
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q555.The word Jihad means:

Easy
A To insist
B To find
C To strive
D to reach \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q556.What is NASA stand for?

Easy
A National Aeronatic and Space
B National Aeroautics and Space Administration
C National Aeronautics and Spaces Administration
D National Aeronautic and Spaces Administration \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q557.Which of the following is an American brand?

Easy
A Samsung
B Siemens
C Apple
D None of these \n
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q558.Capital city of Albania is:

Easy
A Tirana
B Belgrade
C Srebrenica
D Pristina
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q559.Famous Pink Lake \"Lake Hillier\"? is situated in:

Easy
A Spain
B USA
C Australia
D Canada
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q560.What is an Isthmus?

Easy
A Inland sea
B A large lagoon
C Narrow strip of land connecting two land masses
D Land formed at the mouth of a river
Other PPSC 2020

Correct Answer: C