Showing 561–580 of 705

Q561.Choose the antonym of: Wrath?

Easy
A Peace
B Solace
C Delight
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Delight is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q562.Choose the antonym of: Sacrilegious?

Easy
A Impious
B Pious
C Profane
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Pious is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q563.A person who can neither read nor write is?

Easy
A Garrulous
B Literate
C Illiterate
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: C

A person who can neither read nor write is Illiterate.

Q564.A person who was has unusal habits is called?

Easy
A Eccentric
B Miscogynist
C misogamist
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: A

A person who was has unusal habits is called Eccentric.

Q565.Antonym of Gumption is?

Easy
A Apathy
B Nerve
C Initiative
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Apathy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q566.Choose the antonym Deny_____?

Easy
A Veto
B Acknowledge
C Repudiate
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Choose the antonym DenyAcknowledge.

Q567.Choose the antonym Detest_____?

Easy
A Abominate
B Loathe
C Love
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Choose the antonym DetestLove.

Q568.The antonym of Conceal is:

Easy
A Cover
B Screen
C Denote
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Denote is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q569.The synonym of Immaculate is:

Easy
A Prime
B Hard
C Natural
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: A

Prime is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q570.The antonym of Pleasant is:

Easy
A Amiable
B Agitated
C Friedly
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Agitated is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q571.The antonym of turmoil is :

Easy
A Chaos
B Ferment
C Serenity
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Serenity is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q572.The antonym of Haggard is:

Easy
A Pale
B Healthy
C Grey
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Healthy is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q573.The antonym of ambiguity is

Easy
A Puzzle
B Transparency
C Enigma
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Transparency is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q574.A person who works for the welfare of woman is called______.

Easy
A Feminist
B Misogynist
C Misogamist
D None of these
One Word Substitution PPSC 2022

Correct Answer: A

A person who works for the welfare of woman is calledFeminist..

Q575.Choose the synonym Retaliation

Easy
A Revenge
B Pardon
C Condonation
D None of these
Synonyms PMS 2022

Correct Answer: A

Revenge is the correct factual response to “Choose the synonym Retaliation”.

Q576.The antonym of yeam:

Easy
A Covel
B Hunger
C Repel
D Wish
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Repel is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q577.The synonym of Feasible is

Easy
A Misplacedo
B Undue
C Practicable
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: C

Practicable is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q578.The synonym of useful is

Easy
A Futile
B Practical
C Inept
D None of these
Synonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Practical is the synonym because it expresses the same or closest meaning.

Q579.The antonym of Abundant is

Easy
A Plentiful
B Scarce
C Happily
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Scarce is the antonym because it expresses the opposite meaning.

Q580.The antonym of Courageous :

Easy
A Audacios
B Timid
C Spirited
D None of these
Antonyms PPSC 2022

Correct Answer: B

Timid is the antonym because it expresses the opposite meaning.