FILTER BY SUBTOPIC

Showing 561–580 of 3711

Q561.The Godray Pass is close to the border off:

Easy
A Iran
B Afghanistan
C India
D Arabian Sea
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q562.Which of the following is not a land Lock country?

Easy
A Bhuttan
B Nepal
C Myanmar
D Switzerland
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q563.Which of the following animals is not a \"Ruminant\"?

Easy
A Cow
B Goat
C Horse
D Giraffe
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q564.deficiency of Calcium lead to :

Easy
A Rickets
B Tetanus
C Anemia
D Scurvy
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q565.Virally infected cells produce and release small protein called:

Easy
A Neurons
B Nephrons
C Ribosomes
D Interferon
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q566.When light enters from rare to denser medium It bends towards the normal line it is called:

Easy
A Reflection of light
B Refraction of light
C Diffrection of light
D Absorpition of light
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q567.\"MEANDER\" means:

Easy
A Curved path of a river
B Earth level
C Top of a hill
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q568.Proverb \" To fight tooth and nail\" means:

Easy
A to fight a losing battle
B to oppose resolutely
C to have a physical fight
D to lodge a formal protest
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q569.Change into indirect form: The teacher said \"Let the boy go home now\".

Easy
A The teacher asked if the boy might:be allowed to go home then.
B The teacher said the boy might be allowed to go home then
C The teacher said that the boy might be allowd to go home then.
D The teacher said that the boy may bw allowed to go home now:
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q570.A mason fixed black tiles square shape around a square room There are 21 tiles each side of a room How many tiles did he need altogether?

Easy
A 66
B 78
C 84
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q571.If 6n+5 What is the value of \"n\"?

Easy
A not p erfect value
B Zero
C perfectr value
D Can't determine
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q572.Which of the following is not a prefect square?

Easy
A 2809
B 2218
C 2916
D 3136
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q573.A sum of money at simple interest amounts to Rs.815 in 3 years and to Rs.854 in 4 years The sum is:

Easy
A Rs.690
B Rs.650
C Rs.698
D Rs.700
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q574.Which Prayer starts from twilight and ends before dawn?

Easy
A Fajr
B Tahajud
C Chasht
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q575.Khateeb-ul- Anbiya is the title of

Easy
A Abrahim(A.S)
B Shoaib(A.S)
C Adree(A.S)
D Dawood(A.S)
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q576.The first female Governor of the Sindh was :

Easy
A Begum Afif a
B Begum hidayatullah
C Begum Hameeda Haroon
D Begum Ra'ana Liaqat Ali
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q577.Rachna Doab is located between two rivers which are:

Easy
A Indus and Chenab
B Jehlum and Chenab
C Ravi and Chenab
D Sultej and Ravi
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q578.British destroyed the local industries after 1857 war of independence by:

Easy
A Imposing heavy taxes
B closing small industries
C banning all types of imports
D expelling the skilled workers
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q579.Jamia Al-Azhar is a University situated in:

Easy
A Jeddah
B Riyadh
C Cairo
D Tripoli
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q580.Novel \"War and Peace \" was written by:

Easy
A Maxim Gorky
B Leo Tolstoy
C Charles dickens
D Debar
Other PPSC 2020

Correct Answer: B