Showing 41–60 of 653

Q41.Which of the following is the first computer to use "Stored Program Concept"?

Easy
A UNIVAC
B ENIAC
C EDSAC
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q42.What Cascade delete option is used for?

Easy
A it used to delete all the records of all tables in a database
B it repeats the recent delete operation to all the records of current table
C it ensures that all the related records will be deleted automatically when the record from parent table is deleted.
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q43.Algorithm and flow chart help us to:

Easy
A Identify the base of a number system
B Specify the problem completely and clearly
C Know the memory capacity
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q44.your________files stores various of running programs?

Easy
A Temp
B memory
C Static
D Cache
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: D

Q45.Reusable optical storage will typically have acronym?

Easy
A CD
B RW
C DVD
D ROM
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q46.The ALU and CU are components of

Easy
A ROM
B CPU
C RAM
D CAD
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q47.Hybrid Computers are:

Easy
A Analog Computers
B Digital Computers
C Analog and Digital Computers
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q48.Numeric Paid is in:

Easy
A Keyboard
B Joystick
C CPU
D None of thse
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q49.A compact disc that can be written, read many times, erased and written again is called:

Easy
A CD-ROM
B CD-RW
C CDO
D CAD \n
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q50.Which program is run by BIOS to check hardware components are working properly while computer is turned ON?

Easy
A DMOS
B POST
C CMOS
D RIP \n
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q51.Many programmers call writing the software program:

Easy
A Prototyping
B Looping
C Coding
D Compiling \n
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q52.Data is permanently stored in:

Easy
A RAM
B Hard disk
C Buses
D Cache Memory
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q53.The digital computer was developed primarily in:

Easy
A USSR
B UK
C USA
D Japan
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q54.CAI stands for______

Easy
A Computer Assisted Instruction
B Combine Assisted Instruction
C Computer Assisted Inputs
D Commonly Assisted Inputs
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q55.The word processing feature that catches most random typographical errors and misspellings is known as______.

Easy
A Grammar checker
B Spell checker
C Word checker
D None of the these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q56.The distinguishing feature of a spreadsheet program is that it allows you to

Easy
A Enter data
B Perform calculations on data
C Format data
D Print data
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q57.From which of the following can the User Account be changed?

Easy
A Settings
B Control Panel
C System Restore
D Computer Name
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q58.In MS Windows which of the following is program group?

Easy
A Accessories
B Paint
C Word
D All of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q59.________ are instructions. that tell a computer what to do.

Easy
A Input devices
B Hardware
C Memo cards
D Software
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: D

Q60.'Add or Remove program is a(an)

Easy
A Productivity software
B File manager
C utility program
D Device driver
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C