FILTER BY SUBTOPIC

Showing 41–60 of 1372

Q41.What is placed to the left of horizontal scroll bar:

Easy
A View buttons
B Indicators
C Split buttons
D Tab stop buttons
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q42.Which panes keeps specific rows or columns visible when you scroll in the worksheet.

Easy
A Split pane
B Freezing pane
C Filter pane
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q43.Which of the following is an absolute cell reference?

Easy
A !A!1
B $A$1
C #a#1
D A1
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q44.ABC computer is used for:

Easy
A Specific purpose computer
B General purpose computer
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q45.Which tool in MS Office is used to copy and paste character and paragraph formats to existing text:

Easy
A Format Painter
B Paste special
C Text box
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q46.Which of the following print command should be selected to view the whole document:

Easy
A Print Layout
B Print Design
C Print All
D Print Preview
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q47.What do you mean by vertical separation between columns:

Easy
A Index
B Gutter
C Margin
D Indent
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q48.What is thr function of Recycle Bin?

Easy
A Store deleted file
B Store corrupt file
C Store temporary file
D Store document file
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q49.Burning of a candle is a:

Easy
A Physical change
B Chemical change
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q50.What is the number of read-write heads in the drive for a 9-trac magnetic tape?

Easy
A 9
B 16
C 18
D 27
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q51.The World's famous bridge Golden Gate is located in:

Easy
A NewYork
B San Francisco
C Albania
D Washington
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q52.The top most bar of a document file is called____ bar?

Easy
A Top
B Title
C Home
D Header
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q53.By default Footers are printed on:

Easy
A First page
B Last page
C All page
D Even Page
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q54.The date and time display on:

Easy
A Task bar
B Status bar
C System tray
D Launch Pad
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q55.Word wrap means:

Easy
A Aligning text with the right margin
B Insuring spaces between words
C Moving text automatically to the next line
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q56.Eights bits make up a:

Easy
A Byte
B Megabyte
C Kilo Byte
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q57.End Key is used for:

Easy
A Moves the cursor end of the line
B Move the cursor end of the document
C Move tha cursor end of the paragraph
D Moves the cursor end of the screen
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q58.Which of the following is not a type of software:

Easy
A System software
B Application software
C Utility Software
D Entertainment software
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q59.You Can use the format painter multiple times before you turn if off by :

Easy
A You can use the format painter button only one time when you click it
B Double clicking the format painter button
C Pressing the Ctlr key and clicking the format painter button
D Pressing the Alt key and clicking the format painter button
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q60.The Circular division of disks to store and retrieve data are known as:

Easy
A Tracks
B Sectors
C Cycles
D Rings
Other PPSC 2023

Correct Answer: A