Showing 41–60 of 291

Q41.Bluetooth is an example of_____?

Easy
A Local area network
B WAN
C LAN
D Personal area network
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: D

Q42.Which one of the following is passive voice :

Easy
A Wee enjoy the movie.
B She bakes the cookies
C They plant the trees.
D Nectar was delivered.
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q43.In an electrochemical cell, the salt bridge acts as:

Easy
A Allows movement of ions to maintain charge balance
B Allows movement of Iconic bonds to maintain charge balance
C Allows movement of chemicals to maintain charge balance
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q44.The practice of protecting people, systems, and data from cyber attacks is called:

Easy
A Cyber security
B Web Security
C Network Security
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q45.84. Application of technology which is used to secure the networks and software from attack:

Easy
A Cyber security
B cyber crime
C Crime control
D
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q46.Father of Computer?

Easy
A Charles baggage
B Leo Mark
C Alan Turing
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q47.ADA is a ?

Easy
A programming language
B software
C virus
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q48.Who convert Program language to machine language:

Easy
A Compiler
B Operator
C ALU
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q49.The server of computer used what to share date and space:

Easy
A Network
B System
C Both
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q50.Wifi stands for:

Easy
A Wireless function
B Wireless fidelity
C Wired fidelity
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q51.Python language is used for:

Easy
A Software Development
B Web development
C both
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: C

Q52.Who was founder of first mechanical computer?

Easy
A Charles Babbage
B Alan Turing
C Michal Faraday
D None of these
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: A

Q53.in Microsoft Office the options 'portrait" and 'landscape' comes under ?

Easy
A page layout
B page orientation
C page design
D insert
Network Basics PPSC 2025

Correct Answer: B

Q54.A video game is played by using ____card?

Easy
A Modem
B Sound
C Graphics
D Network information
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: C

A video game is played by using Graphicscard.

Q55.Which memory is used to start a computer?

Easy
A ROM
B RAM
C WAN
D None of these
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

ROM is used to start a computer.

Q56.Fifth generation of computer is referred to .

Easy
A Use a natural language
B Artificial Intelligence
C Bio Chips
D All of these
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Artificial Intelligence is the correct factual response to “Fifth generation of computer is referred to.”.

Q57.Who is pioneered in developing modern computer ?

Easy
A Douglas Engle bert
B Steve Jobs
C Bill Gates
D Alan Turing
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: D

Alan Turing is the correct factual response to “Who is pioneered in developing modern computer”.

Q58.Who invented computer?

Easy
A Alan Turing
B Charles Babbage
C Bill Gates
D None of these
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

Charles Babbage is the correct factual response to “Who invented computer”.

Q59.A computer program that translates one program, instruction at a time into machine language is called?

Easy
A CPU
B Interpreter
C Compiler
D None of these
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: B

A computer program that translates one program, instruction at a time into machine language is called Interpreter.

Q60._____developed the idea for the Universal Turing Machine which becomes the basis for the first computer?

Easy
A Alan Turing
B Bill Gates
C Charles Babbage
D None of these
Network Basics PPSC 2022

Correct Answer: A

Alan Turingdeveloped the idea for the Universal Turing Machine which becomes the basis for the first computer.