Showing 41–60 of 253

Q41.In MS - Word, what does Ctrl+= key effect ?

Easy
A Superscript
B Subscript
C All Caps
D Shadow
Basic Shortcuts PPSC 2020

Correct Answer: A

Q42.Ctrl+S is used to save the file with?

Easy
A Password protection
B save as
C The same name
D A different format
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: B

Q43.Shortcut key F1 is used for?

Easy
A Save
B New File
C Help
D Print
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: C

Q44.Which of the following key is used to open new file ?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + W
D Ctrl + o
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q45.Which of the following is the hyperlink key?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + W
D Ctrl + K
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q46.Font Dialogue Box shortcut key ?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + W
D Ctrl + D
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q47.Shortcut key to decrease the font size by one point in word?

Easy
A Ctrl+ (
B Ctrl + L
C Ctrl + W
D Ctrl + E
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q48.What is the shortcut key for hyperlink ?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C Ctrl + W
D Ctrl + K
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q49.Shortcut key for spelling check ?

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl + L
C F7
D F8
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: C

Q50.When we copy something which key is used to paste:

Easy
A Ctrl +V
B Ctrl +F
C Ctrl +S
D Ctrl +X
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q51.Short key of copy:

Easy
A Ctrl+F
B Ctrl+S
C Ctrl+X
D Ctrl+C
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q52.Center Align Shortcut Key:

Easy
A Ctrl+ F
B Ctrl+ S
C Ctrl+ O
D Ctrl+ E
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q53.In MS- word Ctrl+5 is used for:

Easy
A 2.5 Line spacing
B 0.5 Line spacing
C 1.5 Line spacing
D 3.5 Line spacing
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: C

Q54.Which key is used for Left alignment:

Easy
A Ctrl+ E
B Ctrl+ C
C Ctrl+ R
D Ctrl+ L
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: D

Q55.Shortcut key is use to increase font size is:

Easy
A Crl + Shift + >
B Crl + Shift +
C Crl + Shift + /
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q56.Which shortcut key is used for copying the text?

Easy
A Ctrl + C
B Ctrl + X
C Ctrl + Y
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q57.Which shortcut key is used for change case?

Easy
A Shift + F1
B Shift + F2
C Shift + F3
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: C

Q58.Which Shortcut key is used for subscript?

Easy
A Ctrl + =
B Ctrl + *
C Ctrl + &
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q59.Ctrl + Q shortcut key is used in MS-Word for:

Easy
A Paragraph remove
B paragraph break
C new paragraph
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q60.Which shortcut key is use to switch between open apps in Window 10?

Easy
A Shift + Tab
B Alt + Tab
C Tab + /
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: B