FILTER BY SUBTOPIC

Showing 41–60 of 1395

Q41.Photosynthesis in plants takes place faster in

Easy
A Yellow light
B Red Light
C Qarkness
D White light
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q42.Which of the gland produces bile?

Easy
A Liver
B Pancreases
C Kidney
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q43.Diamond is the form of:

Easy
A Aluminium
B Carbon
C Graphite
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q44.Which material is used in normal pencil:

Easy
A Carbon
B Graphite
C Silicon
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q45.A plant species is most likely to become invasive when introduced to a new area if:

Easy
A is grows tall
B has become invasive in other places where it has been introduced
C closely related to species living in the area where it has been introduced
D has specialized disseminators of its seeds:
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q46.The only species of the cat family that lives and hunts in groups is:

Easy
A leopard
B Lion
C Tigers
D Cougers
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q47.Among the following mediums, velocity of sound is the maximum in?

Easy
A Air
B Water
C steel
D Vacuum
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q48.The only species of the cat family that lives and hunts in groups are:

Easy
A Leopards
B Lion
C Cheetaahs
D Cougars
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q49.When were Hiroshima and Nagasaki hit by atom bombs?

Easy
A August 1945
B June 1945
C April 1944
D None of thse
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q50.Jabir bn Haiyan is famous for his work on:

Easy
A Optics
B Medicine
C Mathematics
D Chemistry
Other PMS 2020

Correct Answer: D

Q51.Deficiency of Iodine causes

Easy
A Goitre
B Myopia
C Join Pain
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q52."Monometer" is an instrument for measuring:

Easy
A Gaseous Pressure
B The luminous intensity of the sources of light
C The strength of direct current
D The relative density of milk
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q53.The gas used in manufacturing of Banaspati Ghee is :

Easy
A Helium
B Oxygen
C Nitrogen
D Hydrogen
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q54.The study of age,aged and aging is called as :

Easy
A Histology
B Cosmology
C Gerontology
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q55.Wind energy is an example of :

Easy
A Potential Energy
B Tranverse Energy
C Kinetic Energy
D Mechanical Energy
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q56.Bob Dylan got the Noble prize in the field of :

Easy
A Medicine
B Literature
C Physics
D None o f these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q57.Physiotherapy is a curative method of :

Easy
A Heart Diseas
B Immobility of joints
C Cirrhosis of the liver
D Drug addiction
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q58.Population density is measurement of :

Easy
A Population per town
B Population per unit square
C Population per district
D Population per unit area
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q59.Arfa Karim was famous in:

Easy
A Engineering
B Botany
C IT
D Chemistry
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q60.Fill in the blank with suitable words: ________people have ___ knowledge of physics.

Easy
A Very few, some
B A few, some
C Few, little
D A few , very little
Other PPSC 2020

Correct Answer: B