Showing 41–60 of 141

Q41.In Sl unit of time Picosecond is equal to how many seconds?

Easy
A 10/6/2026 12:00:00 AM
B 10/12/2026 12:00:00 AM
C 10/18/2026 12:00:00 AM
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

10-12 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q42.The submarines operate?

Easy
A Pascal law
B Newton's law
C Bernoulli's theorem
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “The submarines operate”.

Q43.Who admired Muslim efforts for save Ahadith?

Easy
A A J Springer
B Haiti
C W. Montgomery Watt
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

A J Springer is the correct factual response to “Who admired Muslim efforts for save Ahadith”.

Q44.In SI unit of Time Picosecond is equal to

Easy
A 10/6/2026 12:00:00 AM
B 10/12/2026 12:00:00 AM
C 10/18/2026 12:00:00 AM
D None of these
SI Units PMS 2022

Correct Answer: B

In SI unit of Time Picosecond is equal to 10-12.

Q45.The first Mechanical Calculating Machine was invented by

Easy
A William Oughtred
B Gottrrfried W Leibniz
C Blaise Pascal
D Charles Babbage
SI Units PMS 2022

Correct Answer: C

The first Mechanical Calculating Machine was invented by Blaise Pascal.

Q46.Theory of relativity was given by:

Easy
A Isaac Newton
B Albert Einstein
C Michael Farady
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Albert Einstein is the correct factual response to “Theory of relativity was given by:”.

Q47.Who admired Muslim efforts for save Ahadith:

Easy
A Haiti
B AJ Springer
C W. Montgomery Watt
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: C

W. Montgomery Watt is the correct factual response to “Who admired Muslim efforts for save Ahadith:”.

Q48.The submarines operate

Easy
A Newton's law
B Pascal law
C Bernoulli's theorem
D Archimedes's Principle
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

Newton's law is the correct factual response to “The submarines operate”.

Q49.A______is a unit of informational in a______.

Easy
A Field, Record
B Record, Field
C Data source ,Field
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

AField, Recordis a unit of informational in a______..

Q50.The normal temperature of human body on the kelvin scale is ______

Easy
A 310
B 99.7
C 373
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

The normal temperature of human body on the kelvin scale is 310.

Q51.Joule is the unit of :

Easy
A Joule
B Energy
C Work
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Energy is the correct factual response to “Joule is the unit of :”.

Q52.Law of Magnetic induction given by :

Easy
A Tesla
B Faraday
C Newton
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Faraday is the correct factual response to “Law of Magnetic induction given by :”.

Q53.Who discovered dynamite:

Easy
A Newton
B Edison
C Alfred Noble
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: C

Alfred Noble is the correct factual response to “Who discovered dynamite:”.

Q54.Joule is the unit of:

Easy
A Joule
B Energy
C Work
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Energy is the correct factual response to “Joule is the unit of:”.

Q55.Law of magnetic induction given by:

Easy
A Tesla
B Faraday
C Newton
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Faraday is the correct factual response to “Law of magnetic induction given by:”.

Q56.The structure and functional unit of the environment are known as.

Easy
A Biome
B Ecosystem
C Biosphere
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: B

Ecosystem is the correct factual response to “The structure and functional unit of the environment are known as.”.

Q57.What is the S.I unit temperature:

Easy
A Kelvin
B Centigrade
C Fahranheit
D None of these
SI Units PPSC 2022

Correct Answer: A

The S.I unit temperature: is Kelvin.

Q58.A light year is a unit of ____?

Easy
A Time
B Energy
C Distance
D Mass
SI Units PPSC

Correct Answer: C

A light-year is the astronomical unit of distance, defined as the distance light travels in one Julian year (approx. 9.46 trillion km).

Q59.The M.K.S. system was first introduced by ____?

Easy
A Giorgi
B Archimedes
C Einstein
D Newton
SI Units PPSC

Correct Answer: A

The MKS system of units (Meter-Kilogram-Second) was proposed by the Italian electrical engineer Giovanni Giorgi in 1901.

Q60.The M.K.S. system was first introduced by ____ ?

Easy
A Giorgi
B Archimedes
C Einstein
D Newton
SI Units PPSC

Correct Answer: A

The MKS (Metre-Kilogram-Second) system of units was introduced by Italian physicist Giovanni Giorgi in 1901.