Showing 41–60 of 196

Q41.The Way of the World is a play written by which of the following playwrights?

Easy
A Oscar Wilde
B William Shakespeare
C Christopher Marlowe
D William Congreve
Authors PPSC 2025

Correct Answer: D

Q42.Franz Kafka was 20th Century prominent:

Hard
A Novelist /Writer
B Lawyer
C Judge
D None of these
Authors PPSC 2026

Correct Answer: A

Q43.Book 'A Tale of Two Cities' is written by?

Hard
A Charles Darwin
B Charles Dickens
C Charles Babbage
D None of these
Authors PPSC 2026

Correct Answer: B

Q44.Long Walk to Freedom is written by?

Hard
A Nelson Mandela
B Abraham Lincoln
C Yasir Arafat
D None of these
Autobiographies PPSC 2026

Correct Answer: A

Q45.Which book was not written by Dr Henry Kissinger?

Hard
A Politics and Governance
B Diplomacy
C World Order
D On China
Authors PPSC 2026

Correct Answer: A

Q46.Al-Firdosi poet was came from:

Easy
A arab
B europe
C persia
D africa
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q47.“Al-Qanun fit-Tibb” book:

Easy
A Bu Ali Sina
B Imam Abu Hanifa
C Imam Hambal
D
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: A

Q48.Malala in her new book "We are displaced" discussed the story of which two refugee girls:

Easy
A Zynab and Muzoon
B Zynab and Mlala
C Zyanab and Masooma
D None of these
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: A

Q49.What is the second most famous code in Pashtu Poetry after Tappa?

Easy
A Charbeta
B Neemakay
C Ghazal
D None of these
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q50.What is the contribution of Baba Fareed that are included in the Holy Book of Sikh Garanth Sahab :

Easy
A Ashloq
B Bani
C Poems
D Advices
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: A

Q51.Working with Zia book written by?

Easy
A Stanley Wolpert
B Ayesha Jalal
C K.M Arif
D Stanley Wolpert
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q52.The Book "Long Walk to Freedom" is written by?

Easy
A Bill Clinton
B Henry Kissinger
C Nelson Mandela
D Mother Tressa
Famous Books PPSC 2024

Correct Answer: C

Q53.Democracy and education is a book written by:

Easy
A Maria Montessori
B John Dewy
C Mahatma Gandhi
D None of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B

Q54.While writing a textbook the writer should be aware of the:

Easy
A Learner
B Content
C Society
D All of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: D

Q55.Which of the following is correctly punctuated?

Easy
A That's anyone's guess.
B The library lost all its books.
C That car is not your's.
D That car is not their's.
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B

Q56.Working with Zia book was written by:

Easy
A Aysha Jalal
B Stanley Wolpert
C K.M Arif
D Ishtiaq Ahmad
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: C

Q57.Which Pakistani Poet Got "Lenin Prize"?

Easy
A Habib Jalil
B Faiz Ahmad Faiz
C Ahmad Faraz
D None of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B

Q58.Change Voice: He is writing a book.

Easy
A A book has been written by him.
B A book is being written by him.
C A book was being written by him.
D None of these
Famous Books PPSC 2023

Correct Answer: B

Q59.Mast Tawakali was poet of?

Easy
A Sindhi
B Urdu
C Balochi
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: C

Q60.The highest or supreme political authority is known as:

Easy
A High Authority
B Supreme Authority
C Sovereign Authority
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: C