Showing 41–60 of 86

Q41.Appeal time against controller in price control?

Easy
A 7 days
B 8 days
C 9 days
D 10 days
International Days PPSC 2025

Correct Answer: A

Q42.Ejectment Notice in Tenancy?

Easy
A 12th day of November
B 13th day of November
C 14 day of November
D 15 day of November
International Days PPSC 2025

Correct Answer: D

Q43.Which international day is celebrated twice in an year:

Easy
A Astronomy Day
B Cancer Day
C Thlasemia Day
D Narcotics Day
International Days PPSC 2025

Correct Answer: A

Q44.Arya Samaj was founded by:

Easy
A Dayananda Saraswati
B Parem Chand
C Gandhi
D None of These
International Days PPSC 2025

Correct Answer: A

Q45.Indirect Sentence is :

Easy
A He exclaimed with wonder it was a very beautiful scene.
B He said, it is a beautiful day
C He told, it was a very beautiful day
D None of these
International Days PPSC 2025

Correct Answer: A

Q46."Carry the day" means

Easy
A to finish
B to win
C to retire
D None of these
International Days PMS 2025

Correct Answer: B

Q47.biggest amal for momin Iman Nama on the day of judgement is:

Easy
A Ibadat
B Husan e Ikhlaq
C Hajj
D None of these
International Days PMS 2025

Correct Answer: B

Q48.Corporal Punishment day:

Easy
A 30 April
B 20 Aril
C 30 Aug
D None of these
International Days PMS 2025

Correct Answer: A

Q49.Investigation officer write daily investigation in dairy how:

Easy
A Subah say sham ki routine likhy ga
B Main Points of Day life
C Main points of search only
D any of the above
International Days PPSC 2025

Correct Answer: A

Q50.To carry the day means

Easy
A To loose something
B To succeed
C To do something wrong
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: B

To carry the day means To succeed.

Q51.Kartarpur Corridor opening on which birth anniversary of Guru Nanak

Easy
A 520th
B 500th
C 550th
D 530th
International Days PPSC 2022

Correct Answer: C

550th is the correct factual response to “Kartarpur Corridor opening on which birth anniversary of Guru Nanak”.

Q52.Baloch Culture Day is celebrated by the Balochi people annually on

Easy
A 3rd March
B 2nd March
C 4th March
D 5th March
International Days PPSC 2022

Correct Answer: D

5th March is the correct factual response to “Baloch Culture Day is celebrated by the Balochi people annually on”.

Q53.Ali earns Rs 7500 in 2 weeks what will he earn in 2 days if he works 6 days a week?

Easy
A 1300
B 1250
C 1200
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: B

1250 is the correct factual response to “Ali earns Rs 7500 in 2 weeks what will he earn in 2 days if he works 6 days a week”.

Q54.He has been suffering from fever the last three days?

Easy
A Since
B For
C About
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: A

Since is the correct factual response to “He has been suffering from fever the last three days”.

Q55.How many times in a day, are the hands of clock in straight line but opposite in direction?

Easy
A 22
B 24
C 48
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of times in a day, are the hands of clock in straight line but opposite in direction is 22.

Q56.International Children's Day is observed on?

Easy
A 11/20/2026 12:00:00 AM
B 2/14/2026 12:00:00 AM
C 12/18/2026 12:00:00 AM
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: A

20 November is the correct factual response to “International Children's Day is observed on”.

Q57.He said to her," What a cold day!"

Easy
A He exclaimed that it was a very cold day.
B He told her that it was a cold day.
C He exclaimed sorrowfully that it was a cold day.
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: A

He exclaimed that it was a very cold day. is the correct factual response to “He said to her," What a cold day!"”.

Q58.Ali earns rs 7500 in 2 weeks what will he earn in 2 days if he works 6 days a week

Easy
A 1300
B 1250
C 1200
D None of these
International Days PMS 2022

Correct Answer: B

1250 is the correct factual response to “Ali earns rs 7500 in 2 weeks what will he earn in 2 days if he works 6 days a week”.

Q59.A worker did work one week and 3 days for Rs. 750 in one month how much he got money :

Easy
A 2250
B 2200
C 2300
D 2450
International Days PPSC 2022

Correct Answer: A

2250 is the correct factual response to “A worker did work one week and 3 days for Rs. 750 in one month how much he got money :”.

Q60.Defence Day is observed in:

Easy
A 9/6/2026 12:00:00 AM
B 9/12/2026 12:00:00 AM
C 9/17/2026 12:00:00 AM
D None of these
International Days PPSC 2022

Correct Answer: A

6 September is the correct factual response to “Defence Day is observed in:”.