Showing 41–60 of 145

Q41.Terbela Dam is located in:

Easy
A Wazirabad
B Swabi
C Mardan
D Shangla
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: B

Q42.Where is Shah Jahan's Tomb located in:

Easy
A Dehli
B Sikan
C Agra
D None of these
Famous Cities PPSC 2023

Correct Answer: C

Q43.Ching Ping Dam is located in:

Easy
A Japan
B China
C Thailand
D South Korea
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q44.Hoover, one of the most beautiful dams in the world is located in:

Easy
A Canada
B England
C USA
D France
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q45.The famous Adam's Peak, which is venerated by Christians, Muslims, Buddhists, and Hindus is located in:

Easy
A Syria
B Turkey
C Malaysia
D Sri Lanka
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q46."Dasht-e-Lut" desert is located in?

Easy
A China
B Iran
C Afghanistan
D Uzbekistan
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q47."Derawar Fort" is located in District

Easy
A Jhelum
B Bahawalpur
C Muzaffarabad
D Chakwal
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q48.The famous city of Carthage, which has in the past been ruled by the Romans and Hannibal, is located in which country?

Easy
A Italy
B Libya
C Macedonia
D Tunisia
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q49.Kilimanjaro is a mountain located in

Easy
A Nepal
B Tanzania
C Somalia
D South-Africa
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q50.Rawal Dam is located on which river?

Easy
A Indus
B Kurrang
C Soan
D Jhelum
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q51."Katpana Desert" is located in

Easy
A Skardu
B Quetta
C Khuzdar
D Jhelum
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q52.The major part of great Rift Valley is located in : USA

Easy
A Africa
B South
C America
D Australia
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q53.Salang Tunnel is located in the Hindu Kush mountains. It connects the following cities:

Easy
A Kabul and Heart
B Kabul and Mazar Sharif
C Herat and Mazar Sharif
D Kandahar and Kabul
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q54.Bhikki Power Plant is located in District

Easy
A Sheikhupura
B Sahiwal
C Hyderabad
D Badin
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q55.Gobi Desert is located in which country?

Easy
A China
B Mongolia
C Uzbekistan
D Both a & b
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q56.Pyongyang is a city of:

Easy
A South Korea
B North Korea
C Japan
D Iran \n
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B

Q57.Big Ben a big clock is located in:

Easy
A London
B Edinburgh
C Glasgow
D Liverpool
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: A

Q58.Mount Eden Crater is one of the most prominent volcanic cones remaining in the Auckland region. It Is located in:

Easy
A America
B Thailand
C India
D New Zealand
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: D

Q59.Syria is located in

Easy
A Central Asia
B East Asia
C Middle East
D None of these
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: C

Q60.Bondi Beach is located in

Easy
A Japan
B Australia
C Argentina
D Vietnam
Famous Cities PPSC 2020

Correct Answer: B