Showing 41–60 of 70

Q41.Mobile Phone was Invented by ?

Easy
A Graham Bell
B Elis Howe
C Albert Einstein
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q42.Which machine was invented by Eli Whhitney in 1794?

Easy
A Cotton Gin
B Washing Machine
C Printing Machine
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q43.Who invented the world wide web?

Easy
A Burnard Bruch
B Stephen
C Tim Burneres lee
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q44.Emile Berliner invented:

Easy
A Microphone
B Television
C Radio
D Sewing Machine
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q45.WWW Invented by?

Easy
A Tim Berners Lee
B Charles Babbage
C Doglas Englabart
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q46.Martin Copper invented

Easy
A Telephon
B Mobile Phone
C Radio
D Television
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q47.Hot Air Balloon was invented by

Easy
A Joseph-Michel Montgolfier (1740 – 1810)
B Jacques-Étienne Montgolfier (1745 – 1799)
C Both
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q48.In which year was the zipper invented?

Easy
A 1851
B 1893
C 1905
D 1923
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q49.Who invented Integrated Circuits?

Easy
A Jack Kilby
B Einstein
C Coby Marshal
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q50.Who was the inventor of telephone?

Easy
A Graham Bell
B Michael Faraday
C John Ibrahim
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q51."Give me a place i will move Earth' by which scientist:

Easy
A Michael Faraday
B Archimedes
C Einstein
D None of these
Famous Inventions PMS 2025

Correct Answer: B

Q52.Fortan Machine Language was invented by:

Easy
A Guido van Rossum
B Brendan Eich
C James Gosling
D John Backus
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: D

Q53.Who invented sewing machine?

Easy
A Einsstein
B Michael Faraday
C Elias Howe
D None of these
Famous Inventions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q54.Who invented the mobile phone?

Easy
A Joseph Wilson
B Edwin Land
C Martin Cooper
D None of these
Famous Inventions PPSC 2022

Correct Answer: C

Martin Cooper is the correct factual response to “Who invented the mobile phone”.

Q55.Who is Zia Mohiuddin

Easy
A Actor
B Politician
C Scientist
D None of these
Famous Inventions PPSC 2022

Correct Answer: A

Actor is the correct factual response to “Who is Zia Mohiuddin”.

Q56.Adam Smith was famous

Easy
A Historian
B Economist
C Physician
D Scientist
Famous Inventions PPSC 2022

Correct Answer: B

Economist is the correct factual response to “Adam Smith was famous”.

Q57.lightning rod invented by .

Easy
A Edmund Germer
B Benjamin Franklin
C James Edward
D None of these
Famous Inventions PPSC 2022

Correct Answer: B

Benjamin Franklin is the correct factual response to “lightning rod invented by.”.

Q58.In which year Graham Bell invented telephone?

Easy
A 1776
B 1876
C 1976
D None of these
Famous Inventions PPSC 2022

Correct Answer: B

1876 is the correct factual response to “In which year Graham Bell invented telephone”.

Q59.Zero was invented by?

Easy
A Kalidas
B Bhaskara
C Brahmagupta
D None of these
Famous Inventions PPSC 2022

Correct Answer: C

Zero was invented by Brahmagupta.

Q60.In which year Graham Bell invented telephone

Easy
A 1776
B 1876
C 1976
D None of these
Famous Inventions PMS 2022

Correct Answer: B

1876 is the correct factual response to “In which year Graham Bell invented telephone”.