Showing 41–48 of 48

Q41.Who wrote The Republic?

Medium
A Plato
B Aristotle
C Socrates
D Cicero
Philosophers FPSC

Correct Answer: A

Plato wrote The Republic, a dialogue on justice and the ideal state.

Q42.Who wrote The Wealth of Nations?

Medium
A Adam Smith
B David Ricardo
C John Maynard Keynes
D Karl Marx
Philosophers PMS

Correct Answer: A

Adam Smith published The Wealth of Nations in 1776.

Q43.Elon Musk is the owner of :

Easy
A Facebook
B Lenovo
C Motorola
D Space X and Tesla
Inventors PPSC 2026

Correct Answer: D

Elon Musk is the CEO and owner of SpaceX and Tesla.

Q44.Emmanuel Macron is the president of?

Medium
A Germany
B France
C Spain
D Italy
World Leaders PPSC 2026

Correct Answer: B

Emmanuel Macron is the President of France.

Q45.Which US President appears on the $5 note?

Medium
A Abraham Lincoln
B George Washington
C Thomas Jefferson
D John Adams
World Leaders PPSC 2026

Correct Answer: A

Abraham Lincoln's portrait appears on the US five-dollar bill.

Q46.Who was the youngest elected president of the USA?

Easy
A Abraham Lincoln
B John F. Kennedy
C Bill Clinton
D Franklin D. Roosevelt
World Leaders PPSC 2025

Correct Answer: B

Q47.Neom Choamsky is a?

Hard
A Novelist
B Intellectual
C Professor
D None of the above
Scientists PPSC 2026

Correct Answer: B

Q48.Ahmad Bin Bella Belongs to which country?

Hard
A Algeria
B Morocco
C Libya
D Thailand
World Leaders PPSC 2026

Correct Answer: A