Showing 41–60 of 62

Q41.Which Prophet's nation was destroyed by a rain of clay stones?

Easy
A Hazrat Lut(A.S)
B Hazrat Noah (A.S)
C Hazrat Yaqoob(A.S)
D Hazrat Adam(A.S)
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: A

Q42.Hazrat Halima the foster mother of prophet Muhammad(PBUH) was belong to tribe

Easy
A Quresh
B Bannu Ummaiya
C Bannu Asad
D Bannu Saad
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: D

Q43.Which Prophet's nation committed embezzlement in trusts?

Easy
A Haroon(A.S)
B Musa (A.S)
C shoaib(A.S)
D loot (A.S)
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q44.Which prophet is known as :Shaikh-al-Ambiya?

Easy
A Hazrat Adam
B Hazrat Ibraheem (A.S)
C Hazrat Noah
D Hzarat Dawood
Prophets PPSC 2020

Correct Answer: C

Q45.Which wife of the Prophet( PBUH) was gifted by the Egyptian king and became mother of Hazrat Ibrahim?

Easy
A Hazrat Maria Qibtya
B Hazrat Ayesha RA
C Hazrat Khadija RA
D None of these
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q46.Which wife of the Prophet SAW is called Umm-ul-Masakeen?

Easy
A Hazrat Zainab binte Khuzaima
B Hazrat Ayesha RA
C Hazrat Khadija RA
D None of these
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q47.Holy Prophet attended which treaty before nabowat announcement:

Easy
A حلف الفضول
B حلف العام
C حلف الخاص
D یںن 区分
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q48.Malika Saba was associated which prophet era:

Easy
A Hazrat suleman AS
B Hazrat Dawood AS
C Hazrat Ibrahim AS
D None of these
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q49.Holy prophet announced whom as naib of madina while going to Banu qainah:

Easy
A Bashir bin Abdul manzar
B Abdullah ibne Amir
C Saad bin Abi Waqas
D None of these
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q50.How many namaz imamat done by Hazrat Abu bakar during holy prophet life:

Easy
A 17
B 19
C 27
D None of these
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q51.Holy Prophet started secret Preaching from the house of which Sahabi:

Easy
A Hazrat Arqam
B Hazrat Salman
C Hazrat Abubakar
D None of these
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: A

Q52.Sahib ul Hoot refers to which Prophet?

Easy
A Hazrat Yaqob
B Hazrat Ismael
C Hazrat Yonus
D None of These
Prophets PPSC 2025

Correct Answer: C

Q53.with which prophet, bani israel migrated to Egypt?

Easy
A Hazrat yosuf
B Hazrat Younus
C Hazrat ibrahim
D None of these
Prophets PMS 2025

Correct Answer: A

Q54.Shaq e Sadar happened happened how many times in Holy Prophet life?

Easy
A 1
B 2
C 4
D None of these
Prophets PMS 2025

Correct Answer: C

Q55.Battle in which Holy Prophet (PBUH) not participated is known as

Easy
A Sariyya
B Sayee
C Jaziya
D Al-Fay
Prophets PPSC 2022

Correct Answer: A

Battle in which Holy Prophet (PBUH) not participated is known as Sariyya.

Q56.Which wife of Holy Prophet (PBUH) was scholar

Easy
A Hazrat Khadija RA
B Hazrat Ayesha RA
C Hazrat Maria RA
D None of these
Prophets PPSC 2022

Correct Answer: B

Hazrat Ayesha RA is the correct factual response to “Which wife of Holy Prophet (PBUH) was scholar”.

Q57.What was the relation between Prophet Ismail (

Easy
A S) and Prophet Ishaq (A.S)? A. Brothers
B Cousins
C Father and Son
D None of these
Prophets PPSC 2022

Correct Answer: A

S) and Prophet Ishaq (A.S)? A. Brothers is the correct factual response to “What was the relation between Prophet Ismail (”.

Q58.Which companion of Holy Prophet (PBUH) includes in the scribes of revelation?

Easy
A Hazrat Zaid Ibn Sabit RA
B Hazrat Usman RA
C Hazrat Abdullah Bin Masood RA
D Hazrat Umar RA
Prophets PPSC 2022

Correct Answer: A

Hazrat Zaid Ibn Sabit RA is the correct factual response to “Which companion of Holy Prophet (PBUH) includes in the scribes of revelation”.

Q59.Operation Zarb e Azb underwent in the former FATA Azb was the name of

Easy
A Sword of the Holy Prophet (PBUH)
B Sword of the Hazrat Ali (R.A)
C A two headed Arrow
D War against enemies of Humanity
Prophets PMS 2022

Correct Answer: A

Sword of the Holy Prophet (PBUH) is the correct factual response to “Operation Zarb e Azb underwent in the former FATA Azb was the name of”.

Q60.How many years Hazrat Muhammad(SAW) spent in Mecca after Prophethood?

Easy
A 13
B 10
C 5
D None of these
Prophets PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of years Hazrat Muhammad(SAW) spent in Mecca after Prophethood is 13.