Showing 41–60 of 148

Q41.The inner circumference of a circular race track is 440m. If the width of track is 14m, what is the radius of outer circle?

Medium
A 70m
B 77m
C 84m
D None of these
Circles CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: 84m

Q42.Name the regular polygon that has an exterior angle of 36°.

Medium
A Pentagon
B Hexagon
C Decagon
D None of these
Quadrilaterals CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: Decagon

Q43.1/5 of sum of two angle is 24 and half of their difference is 14. Find the larger angle

Medium
A 74 Degree
B 67 Degree
C 89 Degree
D 100 Degree
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: A

Q44.If a height of a right triangle is 4 less than its base. If the hypotenuse is 10 cm find the length of two sides

Medium
A 5, 8 cm
B 6,9 cm
C 8.8, 4.8 cm
D 7.8, 6.9 cm
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: C

Q45.The border line area between Pakistan and India at Sir Creek disputed area of Sindh is called?

Medium
A Red line
B Green Line
C Orange Line
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: B

Q46.Angles of a parallelogram are represented as:

Medium
A Complementary
B Supplementary
C Equal
D Unequal
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: B

Q47.A ladder 15 meters long just reaches the top of a vertical wall. If the ladder makes an angle of 60 degree with the wall, find the height of the wall.

Medium
A 7 m
B 7.5 m
C 8 m
D 8.5 m
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: B

Q48.Forests are only --------- of the total area of Pakistan ?

Medium
A 3.8%
B 4.8%
C 8.1%
D 6.8%
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: B

Q49.Find the breadth of a rectangular field whose length is 18 m and area is 216m2?

Medium
A 12m
B 20m
C 18m
D 144m
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: A

Q50.Find the breadth of a rectangular field, given that its length is 18 meters and its area is 666 square meters?

Medium
A 44 m
B 12 m
C 24 m
D 37 m
Perimeter & Area PPSC 2024

Correct Answer: C

Q51.Find the height of a parallelogram whose area in 54cm2 and the base is 15 cm:

Medium
A 2.6 cm
B 3.6 cm
C 4.6 cm
D 5.6 cm
Perimeter & Area PPSC 2023

Correct Answer: B

Q52.A Ladder 15 m long just reaches the top of a vertical wall . If the Ladder Makes an Angle of 60° with the wall, then the length of the wall is:

Medium
A 15√3 m
B 15√2 m
C 15/2 m
D 15√7 m
Perimeter & Area PPSC 2023

Correct Answer: A

Q53.Which of the following are not the sides of a right angled triangles?

Medium
A 9cm, 5cm, 7cm
B 9cm, 15cm, 12cm
C 2cm, 1cm, √5cm
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2023

Correct Answer: A

Q54.The angles of a triangle are (x-35) , (x-25) and (1/2x-10) find x?

Medium
A 80
B 90
C 100
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2023

Correct Answer: C

Q55.A rectangle has a length of 10cm and a perimeter of 30cm. Find the width of the rectangle?

Medium
A 5 cm
B 10 cm
C 15 cm
D 20 cm
Perimeter & Area PPSC 2020

Correct Answer: A

Q56.In which Ocean is the enigmatic "Bermuda Triangle" located?

Medium
A Pacific Ocean
B Atlantic Ocean
C Indian Ocean
D Antarctic Ocean
Perimeter & Area PPSC 2020

Correct Answer: B

Q57.A ladder makes an angle of 60 degree with the ground against a wall. If the foot of ladder is 2m away from the wall. The léngth of ladder is:

Medium
A 2m
B 4m
C 6m
D None of these \n
Perimeter & Area PPSC 2020

Correct Answer: B

Q58.Sub-Saharan Africa is, geographically, the area of Africa that lies of the Sahara.

Medium
A North
B South
C West
D East \n
Perimeter & Area PPSC 2020

Correct Answer: B

Q59.Name the crop sown on the largest area of

Medium
A Tobacco
B Sugar cane
C Cotton
D Wheat \n
Perimeter & Area PPSC 2020

Correct Answer: D

Q60.What is the total area of Pakistan in square kilometers?

Medium
A 695095 km2
B 795095 km2
C 796096 km2
D None ot these
Perimeter & Area PPSC 2020

Correct Answer: D