Showing 601–620 of 933

Q601.Lce is white as coal is to ______.

Easy
A
B Black
C
D
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Lce is white as coal is to Black..

Q602.Here is to there as He is to ______.

Easy
A
B she
C
D
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Here is to there as He is to she..

Q603.Poet : Poem: Choreographer:_____.

Easy
A
B Ballet
C
D
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Poet : Poem: Choreographer:Ballet..

Q604.This chair is inferior ___ that

Easy
A from
B to
C of
D too
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

This chair is inferior to that.

Q605.The teacher spoke ____ to the students who were naughty.

Easy
A Kind
B Kindly
C Kindness
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

The teacher spoke Kindly to the students who were naughty..

Q606.____ is a state governed as a single entity in which the central government is the supreme authority.

Easy
A Unitary State
B Bilateral State
C Confederation
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Unitary State is a state governed as a single entity in which the central government is the supreme authority..

Q607.According to Aristotle_____is the best form of government.

Easy
A Polity
B Monarchy
C Aristocracy
D Oligarchy
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

According to AristotlePolityis the best form of government..

Q608.Which is the correct sentence ?

Easy
A Sceneries of Kashmir are beautiful
B The Scenery of Kashmir is Beautiful
C The scenery of Kashmir are beautiful
D The scenery of Kashmir was beautiful
Sentence Correction PPSC 2022

Correct Answer: B

The Scenery of Kashmir is Beautiful is correct because it follows standard grammar and usage.

Q609.Movement of earth material as a unit along a curved surface is called _______

Easy
A Slump
B Mud out
C Lava
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Movement of earth material as a unit along a curved surface is called Slump.

Q610.Sanitation is the ______ means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste

Easy
A Hygienic
B Proper
C Better
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Sanitation is the Hygienic means of promoting health through prevention of human contact with the hazards of waste.

Q611.I am sick _______this idle life

Easy
A of
B off
C from
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

I am sick ofthis idle life.

Q612.No body _____ you could be selfish

Easy
A But
B Only
C From
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

No body But you could be selfish.

Q613.Travelling from place to place is called _______

Easy
A Journeying
B Itinerant
C Vacationing
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Travelling from place to place is called Itinerant.

Q614.Layout of handout defines ________

Easy
A Handout master
B Handout slave
C Handout design
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Layout of handout defines Handout master.

Q615.Ethanol extracted from sugarcane can be used in _____ as an alternative fuel for cars

Easy
A China
B Japan
C Brazil
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Ethanol extracted from sugarcane can be used in Brazil as an alternative fuel for cars.

Q616.Humans have __________ pairs of chromosomes

Easy
A 22
B 23
C 24
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Humans have 23 pairs of chromosomes.

Q617.Have you applied ___________this job?

Easy
A for
B to
C at
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Have you applied forthis job.

Q618.Dream transfered _______reality by dint of hard work

Easy
A into
B in
C to
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Dream transfered intoreality by dint of hard work.

Q619.What is _______ the menu today?

Easy
A on
B in
C at
D none of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

_______ the menu today is in.

Q620.Deficiency of ____causes anemia

Easy
A Calcium
B Zinc
C lodine
D Iron
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

Deficiency of Ironcauses anemia.