FILTER BY SUBTOPIC

Showing 641–660 of 1395

Q641.One of the following ways of expressing the concentration of a solution does not depend on temperature. It is____?

Easy
A Molarity
B Molality
C Normality
D Formality
Other PPSC

Correct Answer: B

One of the following ways of expressing the concentration of a solution does not depend on temperature. It is Molality. It isMolality. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.

Q642.One of these scientists formulated basic laws of Geometry?

Easy
A Pythagorus
B Archimedes
C Aristotle
D
Other PPSC

Correct Answer: A

One of these scientists formulated basic laws of Geometry: Pythagorus. The formula identifies the elements present and the number of atoms of each element in one molecule or formula unit.

Q643.One Quintal is Equal to____?

Easy
A 70 kg
B 80 kg
C 90 kg
D 100 kg
Other PPSC

Correct Answer: D

One Quintal is Equal to 100 kg. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q644.One Torr is equivalent to how many mm of Mercury?

Easy
A 1 mm
B 10 mm
C 100 mm
D 0.1 mm
Other PPSC

Correct Answer: A

One Torr is equivalent to how many mm of Mercury: 1 mm. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q645.Only male frog produce croacking sound because ____ ?

Easy
A Male frog can magnify their voice with the help of sound box.
B Male frog have three pair of vocal cord
C Female frog have larynx but no vocal cord
D Female frog have no larynx
Other PPSC

Correct Answer: D

Only male frog produce croacking sound because Female frog have no larynx. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q646.Optic fibers are mainly used for which of the following:

Easy
A Communication
B Weaving
C Food indudtry
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: A

Optic fibers are mainly used for which of the following: Communication. Its design and operating principle allow it to perform the stated function.

Q647.Orange belongs to the family

Easy
A Malvaceae
B Rutaceae
C Composite
D None of These
Other PPSC

Correct Answer: B

Orange belongs to the family: Rutaceae. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q648.Ornithology” is the study of____?

Easy
A Birds
B Insects
C Sea Plants
D Sea Animals
Other PPSC

Correct Answer: A

Ornithology” is the study of Birds. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.

Q649.Other name of platelets ____?

Easy
A Erythrocytes
B Leukocytes
C thrombocytes
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Other name of platelets thrombocytes. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q650.Outer layer of the human skin is called ____?

Easy
A Hypodermis
B Dermis
C Hemidermis
D Epidermis
Other PPSC

Correct Answer: D

Outer layer of the human skin is called Epidermis. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.

Q651.P Waves are also said to be ____ waves?

Easy
A Push-pull
B Side-side
C Up-down
D None of the above
Other PPSC

Correct Answer: A

P Waves are also said to be Push-pull waves. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q652.Parses is a unit used to measure: ____?

Easy
A Distance
B Time
C Speed
D Force
Other PPSC

Correct Answer: A

Parses is an unit used to measure: Distance. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q653.Pedosphere is sum of____?

Easy
A Organisms
B Soil and water
C Air
D All of above
Other PPSC

Correct Answer: D

Pedosphere is sum of All of above. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q654.Penicillin is used to fight what type of infections?

Easy
A Bacteria
B Viral
C Pneumonia
D Sepsis
Other PPSC

Correct Answer: A

Penicillin is used to fight what type of infections: Bacteria. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q655.Percentage of water in an apple is____?

Easy
A 84%
B 90%
C 66%
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: A

Percentage of water in an apple is 84%. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q656.Periodontics deals with ____?

Easy
A Surgery of spine
B Stomach disorders
C Ligaments restoration
D Dentistry
Other PPSC

Correct Answer: D

Periodontics deals with Dentistry. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q657.Permanent hardness of water can be removed by adding ____?

Easy
A Chlorine
B Washing soda
C Bleaching powder
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: B

Permanent hardness of water can be removed by adding Washing soda. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q658.Permanent hardness of water is due to the presence of ____?

Easy
A Sodium bicarbonate
B Calcium sulfate
C Calcium bicarbonate
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: B

Permanent hardness of water is due to the presence of Calcium sulfate. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q659.Permanent hardness of water may be removed by the addition of____?

Easy
A Sodium Carbonate
B Alum
C Potassium Permanganate
D Lime
Other PPSC

Correct Answer: A

Permanent hardness of water may be removed by the addition of Sodium Carbonate. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q660.Permissible noise level at Residential area during night time is:

Easy
A 45 dB
B 55 dB
C 75 dB
D 80 dB
Other PPSC

Correct Answer: A

Permissible noise level at Residential area during night time is 45 dB. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.