FILTER BY SUBTOPIC

Showing 641–660 of 3711

Q641.The position number which when multiply be itself gives 422500is:

Easy
A 650
B 625
C 600
D 775
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q642.The numbers of the Constituent Assembly were increased from the original number of 69,to:

Easy
A 79
B 89
C 99
D 100
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q643.When did sir Syed Ahmad Khan die?

Easy
A 1896AD
B 1897AD
C 1895AD
D 1898AD
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q644.Among the following , which country is known as \" Pearl of Antilles\"?

Easy
A Cuba
B South Africa
C Taiwan
D India
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q645.Which of the following institutions was established as a result of Breton Woods Conference1944?

Easy
A Interpol
B International court of Justice
C ADB
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q646.Ring of Fire is attributed to:

Easy
A Pacific ocean
B Atlntic Ocean
C Arctic Ocean
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q647.What are learned and shared behavior and beliefs called ?

Easy
A Culture
B Food
C Language
D Ethnicity
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q648.Plato was Aristotle's\"

Easy
A Teacher
B Friend
C Student
D Son
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q649.Sheikh Abdul Qadir jilani is buried at:

Easy
A Bait-ul -Maqdus
B Tehran
C Qom
D Baghdad
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q650.Muhammad Ali Boxer died of the following disese:

Easy
A Heart disease
B Parkinson
C Leprosy
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q651.Taekwondo is a form of martial art Its origin is ascribed to:

Easy
A China
B Japan
C Korea
D Taiwan
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q652.Mangroves forest are found in:

Easy
A Indus delta Sindh
B KPK
C Mianwali
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q653.Doab between Ravi and Chenab:

Easy
A Sindh Saggar
B Rachna
C Bari
D Chaj Doab
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q654.In Which menu you find slide design slide layout in Power Point?

Easy
A Slide show cause
B Slide show menu
C Both a & b
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q655.Which metal is the best conductor?

Easy
A Copper
B Silver
C Brass
D Gold
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q656.Study of Gardens is known as;

Easy
A Horticulture
B Agriculture
C Sericuture
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q657.Five years ago the average age of P and Q was 15 year Now average age of P.Q and R is 20 years What would be the age of R after 10 year?

Easy
A 30 year
B 40 year
C 33 year
D 50 year
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q658.The compound used in anti-Malaria drugs is:

Easy
A Chloroquine
B Aspirin
C Neoprene
D isoprene
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q659.How many millimeters are these is centimeter?

Easy
A 10
B 20
C 500
D 1000
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q660.Two number whose sum is 67 and difference is 3, the number are:

Easy
A 33 and 34
B 32 and 35
C 34 and 56
D 6 and 15
Other PPSC 2020

Correct Answer: D