FILTER BY SUBTOPIC

Showing 661–680 of 752

Q661.Pakistan Permanent representative to UNO is:

Easy
A Maliha lodhi
B Munir Akram
C Asad Majeed Khan
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Munir Akram has served as Pakistan's Permanent Representative to the United Nations.

Q662.Foreign Policy of Pakistan is:

Easy
A Bilateralism
B Regionalism
C Alliance Policy
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

Pakistan's foreign policy has traditionally emphasized Bilateralism in its diplomatic engagements.

Q663.During Covid-19 Pakistan offered India:

Easy
A Ambulance
B Doctors
C Financial Support
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

During COVID-19, Pakistan offered humanitarian assistance, including ambulances, to India.

Q664.Pakistan Needed how many votes from FATF members to exit from Grey List:

Easy
A 10
B 12
C 14
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Pakistan needed 12 votes from FATF member states to exit the Grey List.

Q665.PFA (Punjab Food Authority )was founded in

Easy
A 2011
B 2012
C 2013
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

The Punjab Food Authority (PFA) was founded in 2011.

Q666.Karry Lugar Bill authorized non-military aid to Pakistan for a period of

Medium
A 2008-2012
B 2010-2012
C 2010-2014
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: C

The Kerry-Lugar Bill authorized US non-military aid to Pakistan for the period 2010-2014.

Q667.Pakistan was Inevitable" a book was written by

Easy
A K M Arif
B Syed Hassan Riaz
C J. Muneer Ahmad
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Pakistan Was Inevitable' was authored by Syed Hassan Riaz.

Q668.Pakistan: A Personal History" a famous book was written by:

Easy
A Aitzaz Ahsan
B Imran Khan
C Latif Khosa
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Pakistan: A Personal History' was written by Imran Khan.

Q669.A referendum on allowing Pervez Musharraf to continue as president for five years was held in Pakistan on.

Easy
A 4/30/2002 12:00:00 AM
B 4/30/2003 12:00:00 AM
C 4/30/2004 12:00:00 AM
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

The referendum on Musharraf's presidency was held on 30 April 2002.

Q670.Who was the last Prime Minister of United Punjab?

Easy
A Sir Evan Jenkins
B Khizer Tiwana
C Sikandar Hayat
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Khizar Hayat Tiwana was the last Premier of United Punjab.

Q671.First Census held in Pakistan in:

Easy
A 1948
B 1950
C 1951
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: C

Pakistan's first census was held in 1951.

Q672.When did Pakistan withdraw from the SEATO?

Easy
A 1972
B 1973
C 1974
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Pakistan withdrew from SEATO in 1973.

Q673.Fatima Bhutto is the daughter of:

Easy
A Murtaza Bhutto
B Shah Nawaz Bhutto
C Benazir Bhutto
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

Fatima Bhutto is the daughter of Murtaza Bhutto.

Q674.Hanna Lake is located in which province of Pakistan?

Easy
A Sindh
B Balouchistan
C Punjab
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Hanna Lake is located in Balochistan.

Q675.Hinglaj Mata Temple, is situated in which province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Balouchistan
C Sindh
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Hinglaj Mata Temple is situated in Balochistan.

Q676.Pakistan Military Academy is located in the city of:

Easy
A Abbottabad
B Lahore
C Quetta
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

The Pakistan Military Academy (PMA) is located in Abbottabad (Kakul).

Q677.The National Space agency of Pakistan is:

Easy
A NESCOM
B SUPARCO
C PAEC
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

SUPARCO is Pakistan's national space agency.

Q678.Pakistan Steel Mills established in the reign of:

Easy
A Zulifqar Ali Bhutto
B Zia UL Haq
C Ghulam Ishaq Khan
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: A

Pakistan Steel Mills was established during Zulfiqar Ali Bhutto's era.

Q679.Who siad,"Democracy is the Best Revenge"

Easy
A Nelson Mandela
B Benazir Bhutto
C Abraham Lincoln
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Benazir Bhutto famously said 'Democracy is the best revenge.'

Q680.Who wrote "Daughter oif the East"?

Easy
A Rabinndranath Tagore
B Benazir Bhutto
C Sirimavo Bandaranaike
D None of these
General PPSC 2021

Correct Answer: B

Daughter of the East' is the autobiography written by Benazir Bhutto.