Showing 681–700 of 933

Q681.The first Mughul emperor Babar's tomb is situated in ______.

Easy
A Lahore
B Delhi
C Kabul
D Agra
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

The first Mughul emperor Babar's tomb is situated in Kabul..

Q682.The ______ option is used to show a specific row or column on every printed page.

Easy
A Print Layout
B Print Title
C Print view
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

The Print Title option is used to show a specific row or column on every printed page..

Q683.Water and salt are produced by reaction of an acid and _____.

Easy
A Aqueous solutions
B Base
C Hydroxides
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Water and salt are produced by reaction of an acid and Base..

Q684.When the temperature increases, resistance decreases in _______.

Easy
A Metals
B Insulator
C Semi-Conductor
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

When the temperature increases, resistance decreases in Semi-Conductor..

Q685.Imam-e-Dar-ul-Hijrat was a title of __

Easy
A Imam Ahmad RA
B Imam Malik RA
C Imam Shafi RA
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Imam-e-Dar-ul-Hijrat was a title of Imam Malik RA.

Q686.Allama Muhammad Iqbal delivered his famous Allahabad address in _____.

Easy
A 1928
B 1929
C 1930
D 1931
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Allama Muhammad Iqbal delivered his famous Allahabad address in 1930..

Q687.The head of the senate is named _______.

Easy
A President
B Speaker
C Chairman
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

The head of the senate is named Chairman..

Q688.According to the Constitution of 1956, there shall be ______ legislature in the country.

Easy
A Bi Cameral
B Uni Cameral
C Tri Cameral
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

According to the Constitution of 1956, there shall be Uni Cameral legislature in the country..

Q689.Countries including Canada, Israel, New Zealand, Saudi Arabia, and _______ have an unwritten constitution.

Easy
A USA
B Great Britain
C Australia
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Countries including Canada, Israel, New Zealand, Saudi Arabia, and Great Britain have an unwritten constitution..

Q690.The big bang theory was proposed by _______.

Easy
A Georges Lemaitre
B Mayim Bialik
C Edwin Hubble
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

The big bang theory was proposed by Georges Lemaitre..

Q691.______ is called the opium poppy.

Easy
A Dried Latex
B Root
C Stem
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

Dried Latex is called the opium poppy..

Q692.The_______option is used to show a specific row or column in every printed page?

Easy
A Print Layout
B Print Title
C Print view
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: A

ThePrint Layoutoption is used to show a specific row or column in every printed page.

Q693.___ is a predefined set of colors, fonts and visual effects that you apply to your slides

Easy
A Design
B Animation
C Layout
D Theme
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: D

Theme is a predefined set of colors, fonts and visual effects that you apply to your slides.

Q694.The highest award of film is____________?

Easy
A Golden film award
B Lux award
C Oscar
D none of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

The highest award of film isOscar.

Q695.Christians believe in____________?

Easy
A Oneness
B Duality
C Trinity
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

Christians believe inTrinity.

Q696.% of 700 =____?

Easy
A 565
B 550
C 560
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: C

% of 700 =560.

Q697./0.02=______?

Easy
A 100
B 50
C 75
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

/0.02=50.

Q698.Ice is to white as coal is to ______.

Easy
A Red
B Black
C Blue
D Green
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

Coal is black, just as ice is white.

Q699.Poet : Poem :: Choreographer : _____

Easy
A Song
B Ballet
C Novel
D Painting
Fill in the Blanks PPSC 2022

Correct Answer: B

A choreographer creates or arranges a ballet, just as a poet creates a poem.

Q700.He delights in ______ with children.

Easy
A in
B to
C with
D None of these
Fill in the Blanks PMS 2019

Correct Answer: A

The correct preposition is 'delight in' when expressing pleasure in an activity. The full sentence becomes: 'He delights in playing with children.'