FILTER BY SUBTOPIC

Showing 721–740 of 3711

Q721.Real accounts are related to

Easy
A Assets
B Expense and incomes
C Customers and creditor
D None of the above
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q722.Quick Asset includes which of the fallowing

Easy
A Cash
B Account receivable
C Both a &b
D Marketable securities
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q723.Depreciation Expense is

Easy
A a cash inflow.
B a cash outflow
C Added to the accumulated
D Ignored when proper cash flow statements
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q724.Cash budget excludes the following

Easy
A Non Cash items
B Cash items
C Purchase on Credit items
D Credit Sales
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q725.NGOs are legally required to

Easy
A Prepare accounts in a prescribed manner under the law
B Prepare accounts as dseired by donors
C submit Balance sheet only
D Submit income source only
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q726.Conversion cost is:

Easy
A Material Cost +Overhead Cost
B Direct Labour+Material Cost
C Direct Labour-Material Cost
D Labour Cost +Overhead Cost
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q727.Sources of funds can be increased by

Easy
A Describing selling price
B Increasing expenditure
C By opting efficient processes
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q728.For preparing balance sheets prepaid expenses are shown as part of

Easy
A Liability
B Equities
C Assets
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q729.Unpaid and unrecorded expenses are called:

Easy
A Prepaid expenses
B Accrued expenses
C Additional expenses
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q730.Amount cash or other assets removed from business by owner is

Easy
A Capital
B Drawings
C Assets
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q731.Under the diminishing balance method depreciation amount is:

Easy
A Payment
B Receipt
C Expenditure
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q732.Sugar used in a sugarcane company is:

Easy
A Variable cost
B Semi Variable cost
C Flxed cost
D Step fixed cost
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q733.An auditor is liable under the following circumstances

Easy
A Third Party Liabilites
B Fraud Perpetrated in highly sophisticated circumstances
C Both a & b
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q734.Conversion Cost is calculated as under

Easy
A Labour Plus Material
B Labour Plus overheads
C Labour minus overhead
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q735.Accumulated loss of a company is shown in the balance sheet as:

Easy
A Liability
B Asset
C As foot note to balance sheet
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q736.Under the Companies ordinance 1984 disclosure of financial information is legally required for listed companies under

Easy
A Schedule 6
B Shedule 5
C Schedule 4
D Schedule 8
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q737.Trading loss occurs when

Easy
A Revenues exced the matching relevant costs
B Revenue and matching costs are wqual to each other
C When relevant matching cost exceeds revenues
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q738.Accounting requirements governing NGOs are prescribed in:

Easy
A Partnership Act 1932
B Cooperative Societies legislation
C Companles Ordinance 1984
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q739.Work sheet is equivalent to:

Easy
A Balance sheet
B Income statement
C Trial Balance
D nn
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q740.The following represent tangible assets and are shown in the balance sheet as:

Easy
A People
B Expenses
C Revenue
D Good will
Other PPSC 2020

Correct Answer: D