FILTER BY SUBTOPIC

Showing 761–780 of 3711

Q761.which of the following does not include in atmosphere?

Easy
A Troposphere
B Hydrosphere
C Mesosphere
D Exosphere
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q762.Medicine that counteract effects of poison is called as:

Easy
A Analgesic
B Antidote
C Tranquilizer
D Obsolete
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q763.None of this hanky panky: please take straight. Choose the best meaning of phrase:

Easy
A Indifference
B Jugglery
C Diversification
D Obsession
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q764."To meet one's Waterloo" means:

Easy
A To die an ignoble death
B To meet a strong adversary
C To die fighting
D To meet one s final defeat
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q765.He is a very good Swimmer. The word very is:

Easy
A Noun
B Adverb
C Adective
D Conjunction
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q766.Reflection is a/an:

Easy
A Noun
B Adverb
C Pronoun
D Adjectiv
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q767.Average monthly income of P and Q is Rs. 5050. The average monthly income of Q and R is Rs,6250.The average monthly income of P and R is Rs, 5200. What will be the monthly income of P?

Easy
A 3500
B 4000
C 4050
D 5000
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q768.What was the launch date of the Indian Mission to Moon Chandrayaan-2?

Easy
A 20August 2019
B 22July 2019
C 6september 2019
D 7September2019
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q769.Takht-i-Bhai is an archeological site of Buddhist Civilization located near the city of:

Easy
A Texila
B Peshawar
C Mardan
D Char Sadda
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q770.A mural is:

Easy
A Any piece of art work
B Name of a Seam Engine
C Cross breed of a donkey and mare
D A specie of Poison frog living in Afica
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q771.A scheme known as "Muthi Bhar Ata" was started to collect funds for the _______?

Easy
A Dar-ul-uloom Deoband
B Nadva -tul-Ulama Islam
C Anjuman-I-Himayat-I-Islam
D Sindh Madrassah-ul-Islam
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q772.How many year's Shah Jahan lived his life of a captive?

Easy
A Seven
B Eight
C Nine
D Ten
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q773.Islamic Military Counter Terrorism coalition was formed in?

Easy
A 2014
B 2015
C 2016
D 2017
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q774.The famous painting La Gioconda is better known as:

Easy
A The Last Supper
B Mon Lisa
C Madonnah Child
D Sun Flower
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q775.Middle ages in Europe were also referred as

Easy
A Age of reason
B Age of ignorance
C Dark Ages
D Golden Ages
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q776.A huge mass of land Surrounded by ocean from at least three sides is called:

Easy
A Continent
B Continental Shelf
C Sub- continent
D Peninsula
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q777.America was named after.

Easy
A Columbus
B Amerigo Vespucci
C Washington
D Thomas jafferson
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q778.Mention the part in London that is famous for public meetings assemblage and free speech:

Easy
A Hyde Street
B Hyde Garden
C Hyde Square
D Hyde Park
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q779.Camp David is famous for the Egypt-Israel accord. This accord was concluded in:

Easy
A 1978
B 1979
C 1989
D 1991
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q780.When the Berlin wall was demolished?

Easy
A 9November 1985
B 9November 1989
C 9November1990
D Ist of November 1983
Other PPSC 2020

Correct Answer: B