Showing 61–80 of 653

Q61.Which act as butter between CPU and the main memory

Easy
A Cache memory
B Butter stock
C Ram
D ROM
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q62.What is the name of programs which control the hardware of computer ?

Easy
A Drives
B Operators
C Connecters
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q63._____________ are instructions that tell a computer what to do

Easy
A Input devices
B Hard ware
C Memory cards
D Software
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: D

Q64.\"Add or Remove programs\" is a (an ) :

Easy
A Productivity software
B File manager
C Utility program
D Device Driver
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q65.The distinguishing feature of a spreadsheet program is that it allows you to:

Easy
A Enter data
B Perform calculations on data
C Format data
D Print data
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B

Q66.What is the name of programs which control the hardware of computer?

Easy
A Drives
B Operator
C Connecters
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q67.Which is a volatile memory?

Easy
A ROM
B BIOS
C PROM
D RAM
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: D

Q68.______is a silicon chip that carries out a set of instructions and processes the data efficiently and accurately.

Easy
A RAM
B Modem
C Processor
D Hard disk
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q69.Paint programs keep track of every ______ placed on the screen.

Easy
A Image
B Object
C Pixel
D Color
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q70.The smallest memory unit of a computer is:

Easy
A Byte
B Kilobyte
C Megabyte
D Bit.
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: D

Q71.The______ program compresses large files into a smaller file:

Easy
A WinZip
B WinShrink
C 'WinStyle
D None of thse
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q72.. ROM stands for:

Easy
A Read only Memory
B Read over Memory
C Read of Memory
D None of thse
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q73.A disadvantage of the laser printer is:

Easy
A It is quieter than an impact printer.
B It is very slow
C The output is of a lower quality
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: D

Q74.There are two different ways to insert content from one application into another i e embedding and

Easy
A Importing
B Integrating
C Linking
D Bookmarking
Hardware PMS 2020

Correct Answer: C

Q75.The Function is a _____ which can calculate the values given in a specific order:

Easy
A Program
B predefined Formula
C Software
D None of these
Hardware PMS 2020

Correct Answer: B

Q76.The India's current president is :

Easy
A Pranab Mukherjee
B Venkalah Nadu
C patel
D Ram Nath Kovind
Hardware PMS 2020

Correct Answer: D

Q77.Who founded Arya Samaj:

Easy
A Raja Ram Moham
B Mahatma Gandi
C Both a & b
D None of these \n
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q78.Combination of digital and analog computer is?

Easy
A Main frame computer
B Mini computer
C Hybrid computer
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q79."Anorexia Nervosa" is disease of:

Easy
A Sleeping sickness
B Nervous disorder
C Eating disorder
D Loss of memory
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q80.Which program is used to convert high level programming to low level machine code

Easy
A Assembler
B Distrubuter
C compiler
D Tabulater
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C