Showing 61–80 of 430

Q61.The first cell in Excel Worksheet is labelled as:

Easy
A AA
B A1
C Aa
D Ao
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: B

Q62.In MS Excel 2016 mainly ___ types of \"Page Orientation are available:

Easy
A 2
B 3
C 4
D None of these
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: A

Q63.Which program is generally used in architectural design?

Easy
A Excel
B Power Point
C Auto CAD
D MS Word
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: C

Q64..Which of the following is not a function in Microsoft Excel?

Easy
A SUM
B MIN
C MIN
D AVG
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: D

Q65.14. When an Excel workbook is linked to a Word document:

Easy
A ) The Word document contains a copy of the actual data
B The word document cannot be edited
C The word document must contain a hyperlink..
D (D) The word document contains a reference to the original source application.
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: D

Q66._______users can open MS Excel 2016 file at the same time.

Easy
A (A) 100
B B) 50 1
C (C) 256
D D) None of these
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: C

Q67.Which of the following Excel feature allows users to evaluate values and return a result?

Easy
A Formulas
B Formatting
C Insertions
D Filters
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: A

Q68.In MS Excel 2016, the zoom level of a page can only be:

Easy
A 10 percent to 300 percent
B 5 percent to 100 percent
C 10 percent to 400 percent
D ) 5 percent to 300 percent
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: C

Q69.Which of the following methods can not be used to enter data in an MS Excel cell:

Easy
A Pressing an arrow key
B Pressing the Tab key
C Pressing the Esc key
D Clicking on the formula bar
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: C

Q70.In Microsoft Excel the Intersection columns and rows are called:

Easy
A Data
B Table
C Cell
D -Schema
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: C

Q71.When typing character search criteria, Excel matches fields based on:

Easy
A Alphabetical order
B Capitalization
C Spelling
D Primary records
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: C

Q72.In MS Excel, to create a formula, you can use:

Easy
A Values but not cell references
B Cell References but not values
C Values for cell references although not both at the same time
D Both value and cell references
Formulas PPSC 2020

Correct Answer: D

Q73.A cell in MS-EXCEL is activated by:

Easy
A Pressing the Tab key
B Clicking the cell
C Pressing an arrow key
D All of these
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: D

Q74.In MS. Excel you can zoom from

Easy
A 10 to 300%
B 10 to 400%
C 20 to 500%
D None of these
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: B

Q75.Statistical calculations and preparation tables and graphs can be done using:

Easy
A Excel
B PowerPoint
C Notepad
D Adobephotoshop
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: A

Q76.MS-Excel is a:

Easy
A Work book
B Design formate
C spreadsheet
D None of these
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: C

Q77.How active a cell in Ms Excel ?

Easy
A pressing the Tab key
B Clicking the Cell
C Pressing an arrow key
D All of the above
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: D

Q78.Excel Spacing in Column is Called as ?

Easy
A Stirrups
B paper Size
C Page Layout
D All of the above
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: A

Q79.Which of the following is not included in MS office package?

Easy
A MS Excel
B MS Access
C MS outlook
D MS Photo Editor
Excel Interface PPSC 2020

Correct Answer: D

Q80.In Excel, the "SUMIF" function.

Easy
A Multiples cells
B Count cells
C Add a range of cells based on a condition
D finds the average
Formulas PPSC 2025

Correct Answer: C