Showing 61–80 of 253

Q61.Which key is used to create a formula to sum all of the above cells?

Easy
A Alt+=
B Ctrl + =
C Shift + =
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q62.Which key is used to extend selection down?

Easy
A Shift + down
B Ctrl + down
C Alt + down
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q63.Ctrl + Up arrow is used for :

Easy
A One Para up
B One Page up
C One Line up
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q64.'Ctrl+C' shortkey is used for

Easy
A Cut
B Copy
C Undo
D None of These
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: B

Q65.Hyperlink shortcut key?

Easy
A Ctl + O
B Ctl + K
C Ctl + L
D None of These
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: B

Q66.Key used for hyperlink:

Easy
A Ctrl+K
B Ctrl+x
C Ctrl+z
D None of These
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q67.Ctrl N is used for:

Easy
A Create New document
B remove misakes
C undo
D None of These
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: A

Q68.Ctrl+5 shortcut key used for line spacing?

Easy
A 1
B 1.5
C 5
D 15
Basic Shortcuts PPSC 2025

Correct Answer: B

Q69.f you press____the cell accepts your typing as its content?

Easy
A Alt+Enter
B Tab
C Ctrl+Enter
D Enter
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: D

F you pressEnterthe cell accepts your typing as its content.

Q70.Which of these will not select all the cells in a document?

Easy
A Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet
B Using the Edit - Selection All menu
C Pressing Ctrl + A on the keyboard
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: A

Clicking three times with the right mouse button in the spreadsheet is the correct factual response to “Which of these will not select all the cells in a document”.

Q71.Which key is used to move the cursor one word right?

Easy
A Ctrl+Left Arrow
B Ctrl+Right Arrow
C Ctrl+Shift+Right Arrow
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

Ctrl+Right Arrow is used to move the cursor one word right.

Q72.What is the shortcut key to "Center Align" the selected text?

Easy
A Ctrl+U
B Ctrl+E
C Ctrl+1
D Ctrl+T
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

The shortcut key to "Center Align" the selected text is Ctrl+E.

Q73.Which key shortcut is used to move a word to the right of the cursor

Easy
A Ctrl+ Left arrow
B Ctrl+ Right arrow
C Alt+ Left arrow
D Alt+ Right arrow
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

Ctrl+ Right arrow is used to move a word to the right of the cursor.

Q74.Which of the following is a shortcut key to close a document

Easy
A CTRL+W
B CTRL+E
C CTRL+H
D CTRL+J
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: A

CTRL+W is a shortcut key to close a document.

Q75.CTRL+S is used for____?

Easy
A Revise
B Save
C Save as
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

CTRL+S is used forSave.

Q76.You can use the format painter multiple before you turn it off by?

Easy
A You can use the format painter button one time when you click it
B Double clicking the format painter button
C Pressing the Ctrl key and clicking the format painter button
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

Double clicking the format painter button is the correct factual response to “You can use the format painter multiple before you turn it off by”.

Q77.Which key is used for Undo a programme

Easy
A CTRL+ Y
B CTRL+Z
C CTRL+T
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

CTRL+Z is used to Undo a programme.

Q78.Ctrl+Shift+< is used for.

Easy
A Font size
B Redo
C Delete
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: A

Font size is the correct factual response to “Ctrl+Shift+< is used for.”.

Q79.To write 2 in x2 in the word we use the key.

Easy
A CTRL + SHIFT++
B CTRL + SHIFT +=
C CTRL + SHIFT + _
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: A

CTRL + SHIFT++ is the correct factual response to “To write 2 in x2 in the word we use the key.”.

Q80.To select a group of worksheet we press and hold ___ key and select the sheet we want to add.

Easy
A Alt
B Ctrl
C Shift
D None of these
Basic Shortcuts PPSC 2022

Correct Answer: B

To select a group of worksheet we press and hold Ctrl key and select the sheet we want to add..