FILTER BY SUBTOPIC

Showing 61–80 of 631

Q61.The Bolshevik Revolution of Russia (1917) was led by:

Easy
A Lenin
B Stalin
C Trotsky
D Noneof them
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q62.The headquarters of the Asian Development Bank (ADB) is located at:

Easy
A Bangkok
B Colombo
C Manila
D Tehran
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q63.The 1st Islamic Summit Conference was held in 1969 at:

Easy
A Istambul
B Rabat
C Cairo
D Tehran
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q64."INTERPOL" Headquarter is:

Easy
A Germany
B France
C Canada
D Austraila
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q65.Which country has signed a deal with France to buy 80 French-made Rafale fighter jets in December 2021?

Easy
A Saudi Arabia
B United Arab Emirates (UAE)
C Bahrain
D Turkey
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q66.Dr. Abdul Qadeer Khan died on?

Easy
A 14 October 2021
B 8 October 2021
C 10 October 2021
D 12 October 2021
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q67.In 1920, which treaty was signed?

Easy
A Treaty of Paris
B Treaty of Versailles
C Treaty of Sèvres
D Treaty of Lausanne
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q68.When did the Soviet Union officially withdraw its troops from Afghanistan?

Easy
A 1999
B 1979
C 1989
D 1991
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q69.Where will the G20 Summit 2025 be held?

Easy
A Tokyo, Japan
B New Delhi, India
C Habib Chatti
D Johannesburg, South Africa
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q70.When did Iran's actions raise significant international concerns regarding nuclear proliferation?

Easy
A 2022
B 2020
C 2015
D 2018
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q71.When was IAEA was established?

Easy
A 1956
B 1957
C 1958
D 1960
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q72.Which country did CM Maryam Nawaz visit in April 2025?

Easy
A Iran
B Saudi Arabia
C Turkey
D United Arab empirates
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q73.Who was the No. 1 ranked ODI batsman in 2021?

Easy
A M. Rizwan
B Virat Kohli
C Babar Azam
D Rohit Sharma
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q74.Which country became the 190th member of the International Monetary Fund (IMF) in 2020?

Easy
A San Marino
B Monaco
C Andorra
D Liechtenstein
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q75.FATA was merged into kpk in the year ?

Easy
A 2017
B 2018
C 2019
D 2020
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q76.Headquarter of International Court of Justice is in?

Easy
A The Hague
B Geneva
C Oslo
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q77.PSL edition in 2025?

Easy
A 11th
B 10th
C 9th
D 8th
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q78.The Single National Curriculum was implemented in which year?

Easy
A 2020
B 2021
C 2022
D 2023
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q79.The founder of the Communist Party in the USSR was?

Easy
A Vladimir Lenin
B Vladimir Putin
C Roosevelt
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q80.Who is called the Father of People's Republic of china?

Easy
A Mao Zedong
B San Yat Seen
C Nelson Mandela
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A