FILTER BY SUBTOPIC

Showing 61–80 of 3711

Q61.Writer of Ertugral Drama

Easy
A Khalil ur Rehman Qamar
B Zanjabeel Asim Shah
C Hashim Nadeem
D Mehmut Bozdag
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q62.Founder of Hamas

Easy
A Hassan Nasrullah
B Ibrahim zaidi
C Ali Khamnai
D Sheikh Ahmad Yasin
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q63.UNFCC was founded on:

Easy
A Rio de Junaerio 1992
B Geneva 1992
C Rio de Hunaerio 1996
D Geneva 1996
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q64.Vegetables are good source of?

Easy
A Protien
B Enzyms
C Calcium
D Vitamins
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q65.The ship staring in the Atlantic ocean. the word " in the Atlantic" is

Easy
A Adjective
B Proverb
C Prepositional Phrase
D Clause
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q66.What are browsing history files commonly known as?

Easy
A Logs
B Cache
C Cookies
D Temporary files
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q67.In which year did Allam Iqbal join the Punjab legislature Assembly?

Easy
A 1912
B 1926
C 1928
D 1930
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q68.A narrow piece of land separating two water bodies is known as

Easy
A Isthumus
B Strait
C Bay
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q69.The following is which type of sentence: " I know why people are making noise?"

Easy
A Simple
B Complex
C Compound
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q70.Real name of Pakistani actor Santosh kumar:

Easy
A Haroon Musa
B Syed Musa raza
C Syed Ali Raza
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q71.US Theater level unified combatant commands of the Department of Defense are called:

Easy
A CENTCOM
B EUCOM
C US INDO-PACOM
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q72.Which of the following is a work of the famous Modern IPE?

Easy
A Power and Independence
B Das Kapital
C Rise and fall of Roman Empire
D None of these Assistant Director legal (
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q73.Due to which characteristics do business people prefer to use computers?

Easy
A Acuuracy
B Speed
C Efficiency
D All of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q74.First nuclear atomic bomb was tested in :

Easy
A Hiroshima
B Nagasaki
C New Mexico
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q75.Many people died in the UK in. 1952 due to which event?

Easy
A War
B Flood
C Smog
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q76.Asia and Europe seprated by which mountain range

Easy
A Ural Mountain
B Rock Mountain
C Himalyas
D Andes Mountain
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q77.Walking sticks are commonly made of?

Easy
A Wood
B Steel
C Plastic
D Aluminium AD Attorney (
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q78."As the crow flies" refers to

Easy
A Direct Distance
B Indirect Distance
C Circular Route
D Circular rate
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q79.What is Hamas ?

Easy
A A radical Palestinian group
B A political party
C A religious party
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q80.How many states in Australia?

Easy
A 7
B 6
C 5
D 4
Other PPSC 2024

Correct Answer: B