Showing 61–80 of 196

Q61.Take a leaf out of someone's book means ?

Easy
A To snatch something
B Imitate or emulate someone in particular way
C To cheat
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: B

Q62.21 Binders can bind 1400 Books in 15 days .How many Binders will be required to bound 800 books in 20 days.

Easy
A 09
B 11
C 13
D None of these\n
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q63.'Mawatta 'book is written by

Easy
A Imam Abu Haneefa RA
B Imam Shafi(R.A)
C Imam Malik (R.A)
D Imam Ahmad Bin Hamble (R.A)
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: C

Q64.The famous book \"The Republic\" was written

Easy
A Plato
B Karl Marx
C Alexander the great
D Socrates
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q65.The \"Da Vinci Code\" is:

Easy
A Freemason's Manual
B Famous novel by Dan Brown
C Book predictions & mysteries
D Collection pf Roman.Laws and Procedures
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: B

Q66.Bulleh Shah was famous in the field of:

Easy
A Medicine
B Poetry
C Politics
D Diplomacy
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: B

Q67.Double entry book-keeping was fathered by

Easy
A F.W.Taylor
B Henry Fayol
C Lucas Pacioli
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: C

Q68.Books of original entry are called:

Easy
A ledger
B Work Sheets
C Journal
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: C

Q69.Double Entry Book Keeping was fathered by

Easy
A Luca Pacioli
B Youjiljiri
C Micheal Hammer
D Ishikawa
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q70.According to Simon Winchester 's book, how many Tectonic plates are there in earth?

Easy
A 15
B 29
C 32
D 36
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: D

Q71.Name the book of Hadiths which is written on a particular subject.

Easy
A Juzv
B Jamla
C Mustadrik
D none of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q72."Extraordinary, Ordinary People: A Memoir of Family" is a book written by:

Easy
A Obama
B Condoleezza Rice
C Bill Clinton
D Monica Lewinsky
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: B

Q73.Habba Khatoon is famous poetess of which language?

Easy
A Balochi
B Pashto
C Hindko
D Kashmiri
Famous Books PMS 2020

Correct Answer: D

Q74.Take a leaf out of someones book means?

Easy
A To snatch something
B Imitate of emulate someone in particular way
C To cheat
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: B

Q75.Asaar-e-sanadeed was book upon?

Easy
A Architecture
B Books
C Personalities
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q76.Living History is a book by

Easy
A Bill Clinton
B Hillary Clinton
C Both a & b
D None of these \n
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q77.Al-Bidaya wa-n-Nihaya is a book by:

Easy
A Ibn Tabari
B Ibn Kathir
C Ibn Sina
D None of these
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: B

Q78.Which out of the following was a poet?

Easy
A Socrates
B Plato
C Homer
D Herodtus
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: C

Q79.The book titled "Working with Zia" was written by:

Easy
A Gen.K.M Arif
B Prof.Hassan Askari
C Justice Muneer Ahmad
D Rafi Raza
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: A

Q80.Amir khusro was the famous poet in the court of:

Easy
A Zaheer-U-Din Babar
B Jalal-U-Din Akbar
C Ibraheem Lodhi
D Alauddin Khalji
Famous Books PPSC 2020

Correct Answer: D