Showing 61–80 of 95

Q61.The Term 'double fault' is associated with:

Easy
A Baseball
B Golf
C Tennis
D Bridge
Famous Buildings PPSC 2023

Correct Answer: C

Q62."The Heneine Palace" is an exceptional example of Ottoman period architecture, located in?

Easy
A Syria
B Turkey
C Oman
D Lebanon
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: D

Q63.Eiffel Tower is located in which city of France?

Easy
A Lyon
B Paris
C Grenble
D Marseille
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: B

Q64.Lansdowne bridge is built over which river?

Easy
A Jhelum
B Chenab
C Indus
D Indus River
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: C

Q65.Which river flows under Westminster Abbey Bridge.

Easy
A Volga
B Tiber
C Thamas
D None of these
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: C

Q66.Statue of Liberty was given to the USA by?

Easy
A Britain
B Germany
C italy
D France
Famous Buildings PMS 2020

Correct Answer: D

Q67.which river flows under west minister Abbey Bridge

Easy
A Volga
B Tiber
C Thames
D None of these
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: C

Q68.Where is "Bridge of No Return" is located?

Easy
A China
B Japan
C Korea
D France
Famous Buildings PPSC 2020

Correct Answer: C

Q69.Gandhara Art was famous due to?

Easy
A Statue Making
B Pottery
C Calligraphy
D Music
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: A

Q70.The Leaning Tower of Pisa is located in which country?

Easy
A Itlaly
B Spain
C Greece
D China
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: A

Q71.Allambra Palace is located in which city ?

Easy
A Garanda , Spain
B Geneva
C Jakarata
D None of these
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: A

Q72.Which place in France have Mona Lisa and Art Work?

Easy
A The Louvre Museum, Paris
B Petit Palais
C The Centre Pompidou
D None of these
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: A

Q73.The Fastin Buddha Statue is located in which museum?

Easy
A Karachi museum
B Lahore museum
C Faisalabad museum
D None of these
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: B

Q74.Cunningham Clock tower is in:

Easy
A Quetta
B Gujrat
C Peshawar
D Lahore
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: C

Q75.LOUVRE is a in France:

Easy
A Library
B Museum
C Artifact
D None of These
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: B

Q76.Petronas twin tower is in:

Easy
A KulalamPur
B Kolkata
C New Delhi
D None of these
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: A

Q77.Statue of Liberty is situated in?

Easy
A France
B USA
C UAE
D Germany
Famous Buildings PPSC 2025

Correct Answer: B

Q78.he "Great Sphinx of Giza" is located in which country?

Easy
A Turkey
B Syria
C Japan
D Egypt
Famous Buildings PPSC 2022

Correct Answer: D

He "Great Sphinx of Giza" is located in Egypt.

Q79.London tower Bridge is located on which river

Easy
A Fleet
B Thamas
C Wandle
D None of these
Famous Buildings PPSC 2022

Correct Answer: B

Thamas is the correct factual response to “London tower Bridge is located on which river”.

Q80.The residential Imperial Twin Tower located in

Easy
A England
B France
C Australia
D None of these
Famous Buildings PPSC 2022

Correct Answer: D

The residential Imperial Twin Tower located in None of these.