Showing 61–80 of 112

Q61.Process Costing is relevant to:

Easy
A Cement industry
B Job Order cost oriented Project
C Banking Industry
D None of these
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q62.Renowned Urdu writer Mushtaq Ahmad Yusufi by profession was:

Easy
A Civil Servant
B News Caster
C Banker
D Publisher
Economic Terms PMS 2020

Correct Answer: C

Q63.Regional Cooperation for Development was renamed inn 1985?

Easy
A Economic Development Organization
B Economic Cooperation Organization
C Economic Cooperative Organization
D None of these \n
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q64.Warren Buffet earned his wealth through:

Easy
A Film making
B Booking writing
C Stock exchange
D Construction business
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: C

Q65."Vande Mataram" was written by:

Easy
A Dr. Zakir Hussan
B Surrender Nath Banner Jee
C Rubandra Nath Taigore
D Bankim Chandra Chatterjee
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: D

Q66.Contraband means:

Easy
A Economic Sanctions
B Banned goods
C Family planning materials
D Temporary stoppage of trade
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q67.The prime function of accounting is to:

Easy
A Record Economic Data
B Provide the informational basis for action
C Attain non-economic goals and objectives
D Classify & record business transaction
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: D

Q68.Slup is:

Easy
A An economic term
B Social depression
C Political vendetta
D Transffer of criminal
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: A

Q69.G-7 is called group of countries having advanced economics It includes which of the following country?

Easy
A China
B india
C Turkey
D Italy
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: D

Q70.slot:

Easy
A An economic term
B Social depression
C Political vendetta
D Transffer of criminal
Economic Terms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q71.The economy based on the principle of Environment is?

Easy
A Sharing Economy
B Circular Economy
C Green Economy
D Blue Economy
Economic Terms PPSC 2025

Correct Answer: C

Q72.Environment related economy is called?

Easy
A Market economy
B Green economy.
C Traditional economy
D Solar economy
Economic Terms PPSC 2025

Correct Answer: B

Q73.A repository for data, usually covering a specific topic is called as:

Easy
A Data bank
B Data Calculations
C Data Governance
D None of these
Economic Terms PPSC 2025

Correct Answer: A

Q74.Largest Stock exchange in the world:

Easy
A New York
B Washington DC
C Berlin
D None of These
Economic Terms PPSC 2025

Correct Answer: A

Q75.Marie Curie is associated with?

Easy
A Economy
B Radioactivity
C Engines
D None of these
Economic Terms PPSC 2025

Correct Answer: B

Q76.The purpose of the International Monetary Fund is to?

Easy
A Help economically backward countries
B Promote international trade
C Maintain stable exchange rate
D None of these
Economic Terms PPSC 2022

Correct Answer: B

Promote international trade is the correct factual response to “The purpose of the International Monetary Fund is to”.

Q77.Demography is the study of?

Easy
A Economy
B Budget
C Population
D None of these
Economic Terms PPSC 2022

Correct Answer: C

Population is the correct factual response to “Demography is the study of”.

Q78.Social research is concerned with?z

Easy
A Regularity in economic life
B Regularity in local life
C Social pattern of regularity in social life
D None of these
Economic Terms PPSC 2022

Correct Answer: C

Social pattern of regularity in social life is the correct factual response to “Social research is concerned with?z”.

Q79.Murree constructed in 1853 at?

Easy
A Nathiagali
B Sunny Bank
C Sher Bangala
D None of these
Economic Terms PPSC 2022

Correct Answer: B

Sunny Bank is the correct factual response to “Murree constructed in 1853 at”.

Q80.London is situated on the bank of which river?

Easy
A Thames
B Rhine
C Danube
D Seine
Economic Terms PPSC 2022

Correct Answer: D

Seine is the correct factual response to “London is situated on the bank of which river”.