Showing 61–80 of 143

Q61.What is contraband?

Easy
A All Narcotics
B Articles banned by a government
C All smuggled material
D Goods which may assist an enemy in the conduct of war
Political Institutions PPSC 2020

Correct Answer: D

Q62.'Asia Watch' is a:

Easy
A Human rights organization
B A big time clock in Japan's parliament building
C News agency of Taiwan
D None of the above
Political Institutions PPSC 2020

Correct Answer: A

Q63.The parliament of Russia is called:

Easy
A House of deputies
B Diet
C Knesset
D Duma
Political Institutions PPSC 2020

Correct Answer: D

Q64.Alma mater mean

Easy
A House
B College
C Hospital
D Parliament
Political Institutions PPSC 2020

Correct Answer: B

Q65.Capitol Hill is classified as what type of location?

Easy
A A government building
B A mountain range
C A forest range
D A financial center
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q66.Who was the first principal of Government College Lahore?

Easy
A Dr. G.W. Leitner
B Sir Syed Ahmad khan
C Allam Iqbal
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q67.Who presides over the Council of Common Interests?

Easy
A President
B PM
C Governor
D None of the above
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q68.Punishment under section 33 of colonization of government land act?

Easy
A Imprisonment upto six months or 2 lakh
B imprisonment of 3 years
C imprisonment of 4 years
D None of the above
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q69.How Government can remove colony by?

Easy
A Notification in official gazette
B No notification in official gazette
C Both
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q70.Subject to general approval of the Government may grant land in a colony to any person on such conditions as it thinks fit in colonization act?

Easy
A commissioner office
B BOR
C Both
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q71.A purchaser from Government of land who has been placed in possession of the land by order of the collector shall be deemed to be in colonization act?

Easy
A occupier
B Owner
C Both
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q72.18th Amendment was related to?

Easy
A Provincial Powers
B Presidential Powers
C Senate powers
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q73.Political System in Saudia Arabia:

Easy
A Kingdom
B Monarchy
C Democracy
D
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q74.Who is current US Vice President?

Easy
A Kamala Haris
B Trump
C JD Vance
D None of These
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: C

Q75.Objective resolution proposed which type of government/ state:

Easy
A Democracy
B Monarchy
C Capitalist
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A

Q76.State means:

Easy
A Federal Government
B Parliament
C Provincial Government
D All of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: D

Q77.Who is the only US president who resigned:

Easy
A Ibrahim Lincoln
B Richard Nixon
C Obama
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: B

Q78.Why USA President threatened to control Panama Canal?

Easy
A Money
B Forcing others
C China interest
D None of these
Political Institutions PMS 2025

Correct Answer: C

Q79.USA president at the time of world war 2?

Easy
A George Washington
B F.D. Roosevelt
C Ibraham Lincoln
D None of these
Political Institutions PMS 2025

Correct Answer: B

Q80.Who is Kitanji brown Jackson:

Easy
A US black chief justice
B UK prime Minister
C UNO parliament member
D None of these
Political Institutions PPSC 2025

Correct Answer: A