FILTER BY SUBTOPIC

Showing 61–80 of 748

Q61.A can do a piece of work in 4 days and B can do it in 12 days. In how many days will they finish the work, both working together?

Medium
A 2 days
B 4 days
C 3 days
D 6 days
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q62.Two concentric circles are of radii 19cm and 06cm . Find the lenght of the chord of the larger circle which touches the smaller circle.

Medium
A 9 cm
B 8 cm
C 12 cm
D 16 cm
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q63.The Pakistan government has announced a defence budget of for fiscal year (FY) 2021-22

Medium
A 1470 billion
B 1170 billion
C 1370 billion
D 1270 billion
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q64.Solve (√2 - 1/ √2)2 = ______.

Medium
A 1
B 1/2
C 1/4
D 1/6
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q65.Solve 3√ 64+3 = ______

Medium
A 2
B 7
C 4
D 5
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q66..275 is equal to

Medium
A 3 9/35
B 3 11/40
C 2 10 // 35
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q67.The Mughal era period is:

Medium
A 1526-1757
B 1526-1857
C 1526-1861
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q68.How many times a normal man respires per minute:

Medium
A 10-15 times
B 14-18 times
C 20-25 times
D 25-30 times
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q69.The Value of an Article which purchased 2 years ago, depreciates at 12% per annum. If its present value is Rs. 9680, the price at which it was purchased is:

Medium
A Rs. 10000
B Rs. 12500
C Rs. 14575
D Rs. 16250
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q70.kilometer is equal to how many centimeters?

Medium
A 100 cm
B 1000 cm
C 10000 cm
D 100000 cm
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q71.(892)square 2=

Medium
A 795664
B 1784
C 798654
D 1942
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q72.If 30 men working 9 h per day can reap a field in 16 days, in how many days , will 36 men reap the field working 8 h per day?

Medium
A 15
B 25
C 18
D 10
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q73.Pakistan conducted nuclear test on:

Medium
A 22 May 1998
B 24 May 1998
C 28 May 1998
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q74.Earth completes one rotation on its axis in ___:

Medium
A 23 hours and 30 minutes
B 23 hour 56 minutes and 4.9 seconds
C 24 hours
D 24 hours 1 minute and 10 second
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q75.The number, whose 7% is 42 is:

Medium
A 300
B 400
C 500
D 600
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q76.A tank is 25 m long, 12 m wide and 6 m deep. The cost of plastering its walls and bottom at 75 paise per sq m is:

Medium
A 456
B 458
C 558
D 568
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q77.What is the total length of the Line of Control (LOC) in Kashmir?

Medium
A 520 km
B 680 km
C 740 km
D 850 km
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q78.A rectangular has a length of 10cm and a parameter of 30cm. Find the width of the rectangular?

Medium
A 5 cm
B 10 cm
C 15 cm
D 20 cm
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q79.What is the total length of line control (LOC) in Kashmir

Medium
A 520 km
B 680 km
C 740 km
D 850 km
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q80.The mean proportional of 4 and 16 are:

Medium
A +8
B +16
C +9
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A