FILTER BY SUBTOPIC

Showing 781–800 of 3711

Q781.Mohandas Karam Chand Gandhi rseigned from Congress in:

Easy
A 15 April 1932
B 30October1934
C 30 October 1944
D He never resigned.
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q782.Vietnam war ended through:

Easy
A London Pasce Accords
B Paris Peace Accords
C Vienna Peace Accords
D Washington Peace Accorrds
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q783.Osaka is a famous city of:

Easy
A Chana
B Korea
C Japan
D Thailand
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q784.Which of the following country is situated on the Equator?

Easy
A Maldives
B Gabon
C Indonesia
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q785.The first woman to fly to Space was.

Easy
A Eileen Collins
B Valentina Tereshkova
C Petrica McCarthy
D None of thse
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q786.When two people collaborate on an online document at the same time, they are. collaborating.

Easy
A In CloudEdit
B By Tracking
C Synchronously
D Independently
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q787.The first Network is called:

Easy
A CNNET
B NSFNET
C ASAPNET
D ARPANET
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q788.Which generation did computers use transistors?

Easy
A First generation
B Second generation
C Third generation
D Fourth generation
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q789.World Wide Web is being standardized.

Easy
A World Wide Corporation
B W3C
C World Wide Consortium
D World Wide Web Standard
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q790.The arrangement of data in a logical sequence is known as:

Easy
A Sorting
B Classifying
C Reproducing
D Reproducing
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q791.Which alloy consisting of mainly Tin and Lead is called:

Easy
A Brass
B Bronze
C Chrome
D Solder..
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q792.Maharaja Ranjit Singh ruled Punjab for.

Easy
A 60 Years
B 50 Years
C 40 Years
D 20.Years
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q793.\"Reuters\" is the famous news agency of:

Easy
A U.S.A
B Britain
C France
D Russia
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q794.In 1964 the famous boxer "Muhammad Ali Clay" regained the Heavyweight title by defeating:

Easy
A Joe Frazier
B Leon Spinks
C Sonny Liston
D Micky Tyson
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q795.Ricky Ponting was the captain of:

Easy
A Australia
B South korea
C West Indies
D New zealand
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q796.The mountain range that separates Europe from Asia is:

Easy
A Ural Mountains
B Aral Mountains
C Hindukash Mountains
D Himalyas Mountains
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q797.Neil Armstrong was the first person to walk on the Moon followed by:

Easy
A Jeff Bezos
B Buzz Aldrin
C John Glenn
D Michael Collins
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q798.By mixing all the colours of the visible spectrum of sunlight, we produce:

Easy
A Purple light
B Green light
C White light
D Infrared light
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q799.Which part of the brain regulates temperature of the body?

Easy
A Cerebellum
B Cerebrum
C Hypothalamus
D medulla
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q800.Art of writing codes and secret language is called?

Easy
A Cryptography
B Graphology
C Entomology
D Etymology
Other PPSC 2020

Correct Answer: A