FILTER BY SUBTOPIC

Showing 801–820 of 3711

Q801.which component of diet helps in preventing constipation?

Easy
A Fats
B Proteins
C Fibers
D Carbohydrates
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q802."1984" is a famous novel written by:

Easy
A Christrian Lamb
B Leo Tolstoy
C Haruki Murakami
D George Orwell
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q803.which word is the most opposite in meaning to "Indolent"

Easy
A Laziness
B Industrious
C Complimentary
D Insignificant
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q804.Choose the word opposite in meaning to "CONFESS"?

Easy
A Confuse
B Deny
C Refuse
D Contend
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q805."Labrador" is a famous breed of:

Easy
A Horses
B Dogs
C Mountain goat
D cows
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q806.Find out the alternative which replace the question mark. Paw:Cat:Hoof:?

Easy
A Lamb
B Lion
C Horse
D Elephant
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q807.A clock seen through a mirror; shows quarter past three. what is the correct time shown by the clock?

Easy
A 3:15
B 8:45
C 9:15
D 9:45
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q808.Five years ago the average of A and B was 15 years.Average age of A,B and C today is 20 years how old will C be after 10 years?

Easy
A 10 years
B 20 years
C 30 years
D 40 years
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q809.Muhammad Bin Salman has lifted the ban on Woman Driving as he claims to introduce:

Easy
A Orthodox Islam
B Modern Islam
C Western Islam
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q810.Which year is called the Year of Sorrow?

Easy
A 9th Nabvi
B 10th Nabvi
C 11th Nabvi
D 12th Nabvi
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q811.Muhammad Ali johar was the student of:

Easy
A Madrassah Rahimyah
B Islamia College Peshawar
C Ali Garh university
D Madrassah Deoband
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q812.How many general seats each province have in the senate?

Easy
A 14
B 18
C 17
D 23
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q813.Which navy ship was in action during the war of 1965 and 1971?

Easy
A PNS Nasr
B PNS Ghazi
C PNS Hangor
D PNS Zulfiquar
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q814.Gorakh hill station is situated in the district of:

Easy
A Dadu
B Chaghi
C abbottabad
D Skardu
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q815.Which congress leader thought after Lahore Resolution that partition was unavoidable?

Easy
A jawahar Lal Nehru
B Raj Gopal Acharia
C Abdul Kalam Azad
D Mahtam Gandhi
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q816.Nokia is one of the brand leaders in mobile phones, to which country does the brand belong?

Easy
A Denmark
B Finland
C Holland
D Swedon
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q817."Sassi Punnuh" is a love story of:

Easy
A Siraiki
B Punjabi
C Sindhi
D Pushto
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q818."ITAR-TASS" Is the news agency of which country?

Easy
A England
B Sweden
C France
D Russia
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q819."Cathy Pecific" is the name of airline of which country?

Easy
A South Korea
B Hong Kong
C Singapore
D Indonesia
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q820.How many yellow stars are there on the chines flag?

Easy
A Four
B Five
C Six
D Seven
Other PPSC 2020

Correct Answer: B