FILTER BY SUBTOPIC

Showing 881–900 of 3711

Q881.In Islam there is close relation between

Easy
A Politics and Matter
B World and Politics
C Shariart and Mysticism
D Politics and Matters
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q882.Montgomery became Sahiwal in the year?

Easy
A 1962
B 1966
C 1967
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q883.Where glaciers are not formed:

Easy
A Top of mountains
B Arctic region
C rain forest region
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q884.How many bones are in adult

Easy
A 306
B 206
C 392
D 351
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q885.Which civilization belongs to river Tigris and Euphrates:

Easy
A Indus
B Egyptian
C Maya
D Mesopotamia
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q886.Neither Hawk Nor Dove is written by

Easy
A Shah Mehmood Qureshi
B Agha Shahi
C Khurshid Mahmud Kasuri
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q887.Neil Armstrong was the first to set foot on the Moon in

Easy
A 1968
B 1969
C 1971
D 1979
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q888.Habib Bourguiba helped Tunisia to get independence from France in

Easy
A 1946
B 1956
C 1966
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q889.Simon Commission report was published in the year

Easy
A 1929
B 1930
C 1931
D 1932
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q890.Alma Meter means

Easy
A One's college
B One's Hospital
C Army Training Camp
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q891.Butterfly stroke term is associated with?

Easy
A Wrestling
B Swimming
C Golf
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q892.The play Arms and the Man is written by

Easy
A Shakespeare
B Henrik Ibsen
C George Bernard Shaw
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q893.Golden Temple of Amritsar is the most sacred temple of

Easy
A Hindus
B Sikhs
C Jains
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q894.Moon, Sun and Stars are Known as

Easy
A Terrestrial bodies
B Celestial bodies
C Water bodies
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q895.A Tale of Two Cities is a famous novel. It was written by

Easy
A Charles Darwin
B Charles Dickens
C George Elliot
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q896.The freedom war 1857 was started from

Easy
A Delhi
B Agra
C Meerut
D Madras
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q897.Which among the following is alternate source of energy?

Easy
A Hydel
B Nuclear
C Thermal
D Biogas
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q898.Green vegetables are a good source of

Easy
A Protein
B Minerals and vitamins
C Fats and oil
D Starch
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q899.Pick the synonyms Reconcile:

Easy
A popular
B adjust
C praise
D false
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q900.Wisdom

Easy
A sagacity
B foolishness
C swell
D surrender
Other PPSC 2020

Correct Answer: A