General MCQs
1395 questions available
FILTER BY SUBTOPIC
Q941.The Shortest air route from Moscow to San Francisco is?
Correct Answer: C
The Shortest air route from Moscow to San Francisco is Over the Atlantic Ocean. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q942.The SI base unit for mass is____?
Correct Answer: C
The SI base unit for mass is Kilogram. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.
Q943.The side view mirrors of vehicles are of which type of mirrors?
Correct Answer: A
The side view mirrors of vehicles are of which type of mirrors: Convex. The result follows from how light is reflected, refracted, focused, or distributed across the electromagnetic spectrum.
Q944.The size of Covid-19 virus is____?
Correct Answer: C
The size of Covid-19 virus is 29-30KB. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q945.The solar wind can reach speeds of up to?
Correct Answer: B
The solar wind can reach speeds of up to: 700 km/s. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.
Q946.The soul of chemistry is dealing with____?
Correct Answer: D
The soul of chemistry is dealing with Composition and properties of matter. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q947.The sounds of which frequency are human beings most sensitive?
Correct Answer: D
The sounds of which frequency are human beings most sensitive: 5000 hertz. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q948.The source of oxygen in photosynthesis is
Correct Answer: A
The source of oxygen in photosynthesis is water. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q949.The species that flower are called ____?
Correct Answer: C
The species that flower are called Angiosperms. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.
Q950.The speed of light with the rise in the temperature of the medium____?
Correct Answer: C
The speed of light with the rise in the temperature of the medium Remain the same. The result follows from how light is reflected, refracted, focused, or distributed across the electromagnetic spectrum.
Q951.The speed of sound in air at sea level is approximately____?
Correct Answer: C
The speed of sound in air at sea level is approximately 340 meters per second. Its geographic position or physical characteristics account for the description given.
Q952.The Stevenson screen contains all of these EXCEPT:
Correct Answer: D
The Stevenson screen contains all of these EXCEPT: Anemometer. The other listed choices share the property in the question, while this choice does not.
Q953.The stomach is the shape like bag?
Correct Answer: A
The stomach is the shape like bag: J Shape. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.
Q954.The strength of wave action depends on all these EXCEPT:
Correct Answer: A
The strength of wave action depends on all these EXCEPT: Currents in the sea. The other listed choices share the property in the question, while this choice does not.
Q955.The strongest part(s) of a magnet is/are ____?
Correct Answer: C
The strongest part(s) of a magnet is/are North and south pole. The effect results from the movement of charge or the interaction of electric and magnetic fields.
Q956.The Structure in a cell which contains the genes is called:
Correct Answer: D
The Structure in a cell which contains the genes is called: Chromosome. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.
Q957.The study of cancer is called____?
Correct Answer: D
The study of cancer is called Oncology. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.
Q958.The study of fish is known as ____?
Correct Answer: B
The study of fish is known as Ichthyology. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.
Q959.The study of forces acting upon bodies in motion in the air is called____?
Correct Answer: C
The study of forces acting upon bodies in motion in the air is called Aerodynamics. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.
Q960.The study of geographical areas, plants and animal distribution is called____?
Correct Answer: B
The study of geographical areas, plants and animal distribution is called Chorology. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.