Showing 81–100 of 653

Q81.The purpose of _____ is to act as holding area enabling the CPU to manipulate data before transferring it to a device.

Easy
A ROM
B compiler
C Buffer
D Tabulator
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: C

Q82.Loss of memory as a result of damage of the brain is called:

Easy
A Dementia
B amnesia
C Paralysis
D None of these
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: A

Q83.In computing, 'ROM' is classified as what type of memory?

Medium
A Volatile
B Non-volatile
C Virtual
D Secondary Cache
Memory & Storage FPSC 2025

Correct Answer: B

Correct Answer: Non-volatile. Read-Only Memory (ROM) is non-volatile; it retains its data even when the computer is turned off.

Q84.What kind of computer memory activates first when you turn on the computer?

Easy
A virtual memory
B RAM
C BIOS
D Cache memory
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: C

Q85.Processor and memory are located on?

Easy
A Expansion
B Motherboard
C Storage device
D Input device
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q86.Which computer servers are used in a computer lab?

Easy
A Minicomputers
B Mainframe Computers
C Supercomputers
D Micro Computers (PCs)
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: D

Q87.Shazia Ikram is famous for?

Easy
A Writing
B Singing
C Visual Art
D Acting
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: C

Q88.The brain of the computer is called?

Easy
A CPU
B Hard Drive
C Random Access Memory (RAM)
D Graphics Processing Unit (GPU)
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q89.USB is what type of memory ?

Easy
A Semi- conductor memory
B Magnetic memory
C Small memory
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q90.Which of the following is a software?

Easy
A Ram
B Flash
C Hard Disk
D Notepad
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: D

Q91.ROM is a ------?

Easy
A Hardware
B Software
C Application
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q92.Firmware is combination of ?

Easy
A Software and Drives
B Software and Hardware
C Hardware and Drives
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q93.Cache memory is a ?

Easy
A Non volatile
B Volatile
C Magnetic
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q94.Which is secondary storage device ?

Easy
A Hard Disk
B Rom
C Both
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q95.IMF stands for?

Easy
A International Monitory Fund
B International Memory Fund
C International Monitory Fine
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q96.In Computer Terminology "machine" refers to?

Easy
A Software
B Hardware
C Both
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q97.Immunological memory provides foundation for?

Easy
A Penicillin
B Vaccine
C Antidot
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q98.Who wrote The God of Small Things?

Easy
A Arundhati Roy
B Ram Nath
C Jawahar lal
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: A

Q99.Larry page is the fonder of ?

Easy
A chrome
B Google
C Mouse
D Keyboard
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: B

Q100.What is the difference between SSD and HDD?

Easy
A SSD is Faster
B HHD is slower
C SSD uses flash memory, HDD uses magnetic storage
D None of these
Hardware PPSC 2025

Correct Answer: C