Showing 81–100 of 173

Q81.Which of the following would be the best title for this passage?

Medium
A Life in a Cave
B Making Shadow Puppets
C Perception and Reality
D Is Their Life After Death
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: Perception and Reality

Q82.The underlined word temporal, as used in the passage, most nearly means:

Medium
A Imaginary
B Hypothetical
C Old-fashioned
D Temporary
Contextual Vocabulary CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: Temporary

Q83.If you go to lunch at Dilly's Deli, you could expect to see:

Easy
A Couples dining together
B The fire marshal
C A long line of customers
D Homemade pie
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: C

Correct answer is C: A long line of customers

Q84.The passage suggests that if you eat lunch at Dilly's Deli, you should expect to:

Medium
A To be called out by the restaurant's staff
B Place your order with the waiter who comes to your table.
C Dress warmly
D Carry your own food to your table.
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: Carry your own food to your table.

Q85.Which of the following illustrates the restaurant critic's opinion of the food at Dilly's Deli?

Medium
A "At Dilly's, you sit at one of four long tables."
B "At lunchtime, Dilly's Deli is so crowded, I wondered when the fire marshal had last visited the establishment."
C "After I had tasted all of the food on my plate, I rose to leave, whereupon one of the people working behind the counter yelled at me to clean up after myself."
D "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's."
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's."

Q86.The main purpose of the restaurant review is to:

Medium
A Tell people about the presence of truck drivers at Dilly's Deli.
B Make fun of couples who argue in public.
C Recommend the hamburger steak special.
D Warn people that Dilly's Deli is not a pleasant place to eat.
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct answer is D: Warn people that Dilly's Deli is not a pleasant place to eat.

Q87.Role of the 'fire marshal' (underlined), as mentioned in the passage, appears to be:

Medium
A Checking the hygienic condition in the restaurant.
B Checking overcrowding at public places
C Ensuring disciplined conduct of restaurant's staff
D None of these
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: B

Correct answer is B: Checking overcrowding at public places

Q88.Free verse was introduced in Urdu Drama by:

Medium
A (A) Abdul Halim Sharar
B (B) Aga Hassan Amanat
C (C) Altaf Hussain Hali
D (D) Imtiaz Ali Taj
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: (A) Abdul Halim Sharar.

Q89.Meeraz Adeeb was the contemporary of:

Medium
A (A) Abdul Halim Sharar
B (B) Imtiaz Ali Taj
C (C) Altaf Hussain Hali
D (D) Agha Hashar
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: B

Correct Answer: (B) Imtiaz Ali Taj.

Q90.The word that would most accurately fit the blank at the end of the second paragraph (Passage 1) is:

Medium
A (A) Shadow
B (B) Picture
C (C) Contradiction
D (D) Reversal
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: (A) Shadow.

Q91.The underlined word 'convey', as used in this passage (Passage 1), most accurately means:

Medium
A (A) Give birth to
B (B) Rationalize
C (C) Experiment
D (D) Explain
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) Explain.

Q92.What is the main idea of Plato's cave analogy? (Passage 1)

Medium
A A) This world is not all there is.
B (B) Mankind cannot hope to see the truth.
C (C) Humans are stupid.
D (D) Real things cast shadows.
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: A) This world is not all there is..

Q93.Which of the following would be the best title for this passage? (Passage 1)

Medium
A (A) Life in a Cave
B (B) Making Shadow Puppets
C (C) Perception and Reality
D (D) Is Their Life After Death
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: (C) Perception and Reality.

Q94.The underlined word temporal, as used in the passage (Passage 1), most nearly means:

Medium
A (A) Imaginary
B (B) Hypothetical
C (C) Old-fashioned
D (D) Temporary
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) Temporary.

Q95.If you go to lunch at Dilly's Deli, you could expect to see: (Passage 2)

Medium
A (A) Couples dining together
B (B) The fire marshal
C (C) A long line of customers
D (D) Homemade pie
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: C

Correct Answer: (C) A long line of customers.

Q96.The passage (Passage 2) suggests that if you eat lunch at Dilly's Deli, you should expect to:

Medium
A (A) To be called out by the restaurant's staff
B (B) Place your order with the waiter who comes to your table
C (C) Dress warmly
D (D) Carry your own food to your table
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: A

Correct Answer: (A) To be called out by the restaurant's staff.

Q97.Which of the following illustrates the restaurant critic's opinion of the food at Dilly's Deli? (Passage 2)

Medium
A (A) "At Dilly's, you sit at one of four long tables."
B (B) "At lunchtime, Dilly's Deli is so crowded..."
C (C) "After I had tasted all of the food on my plate, I rose to leave..."
D (D) "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's."
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) "Throwing away that plate of food was the most enjoyable part of dining at Dilly's.".

Q98.The main purpose of the restaurant review is to: (Passage 2)

Medium
A (A) Tell people about the presence of truck drivers at Dilly's Deli.
B (B) Make fun of couples who argue in public.
C (C) Recommend the hamburger steak special.
D (D) Warn people that Dilly's Deli tends to be crowded.
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: D

Correct Answer: (D) Warn people that Dilly's Deli tends to be crowded..

Q99.Role of the 'fire marshal' (underlined), as mentioned in the passage (Passage 2), appears to be:

Medium
A (A) Checking the hygienic condition in the restaurant.
B (B) Checking overcrowding at public places
C (C) Ensuring disciplined conduct of restaurant's staff
D (D) None of these
Reading Comprehension CSS 2024

Correct Answer: B

Correct Answer: (B) Checking overcrowding at public places.

Q100.______ woman that we saw turned out to be our CEO.

Medium
A A
B The
C That
D An
Reading Comprehension CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: A.