Showing 81–100 of 141

Q81.Newton’s Third Law of Motion?

Easy
A every action there is an equal and opposite reaction.
B attraction or repulsion between two charges
C volume of a given mass of gas increases or decreases
D temperature remaining constant, volume of a given mass of a gas varies inversely
SI Units PPSC

Correct Answer: A

Newton’s third law states that every action has an equal and opposite reaction. Forces therefore occur in pairs acting on different objects.

Q82.Nuclear sizes are expressed in a unit named ?

Easy
A Tesla
B Force
C Fermi
D Newton
SI Units PPSC

Correct Answer: C

Nuclear sizes are expressed in a unit named: Fermi. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q83.One Joule is equal to____?

Easy
A 105 ergs
B 103 ergs
C 107 ergs
D 1011 ergs
SI Units PPSC

Correct Answer: C

One Joule is equal to 107 ergs. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q84.Ozone layer thickness is measured in____?

Easy
A Metre
B Joule
C Pounds
D Dobson
SI Units PPSC

Correct Answer: D

Ozone layer thickness is measured in Dobson. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q85.Parsec is a unit of ____?

Easy
A Energy
B Time
C Power
D Distance
SI Units PPSC

Correct Answer: D

Parsec is an unit of Distance. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q86.Radioactivity was discovered by ____?

Easy
A Kelvin
B Thomson
C Rutherford
D Bacquerel
SI Units PPSC

Correct Answer: D

Radioactivity was discovered by Bacquerel. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q87.SI unit of Illumination is ____?

Easy
A Candela
B Flux
C Lux
D None of these
SI Units PPSC

Correct Answer: C

SI unit of Illumination is Lux. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q88.SI unit of light is ____ ?

Easy
A watt
B Pascal
C Candela
D Joule
SI Units PPSC

Correct Answer: C

SI unit of light is Candela. The result follows from how light is reflected, refracted, focused, or distributed across the electromagnetic spectrum.

Q89.Siemens is the unit of____?

Easy
A Electrical Conductance
B Magnetic Conductance
C Electrical Capacitance
D Magnetic Capacitance
SI Units PPSC

Correct Answer: A

Siemens is the unit of Electrical Conductance. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q90.Steradian is the unit of____?

Easy
A Solid angle
B Liquid angle
C Gas angle
D Plain angle
SI Units PPSC

Correct Answer: A

Steradian is the unit of Solid angle. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q91.Tesla is the unit of_____?

Easy
A Magnetic Field Strength
B Electric Field Strength
C Gravitational Field Strength
D Nuclear Field Strength
SI Units PPSC

Correct Answer: A

Tesla is the unit of Magnetic Field Strength. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q92.The energy value of food is measured in____?

Easy
A Joule
B Calories
C Tesla
D Proteins
SI Units PPSC

Correct Answer: B

The energy value of food is measured in Calories. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.

Q93.The S. I. unit of refractive index is ____?

Easy
A meter
B cm
C watt
D no unit
SI Units PPSC

Correct Answer: D

The S. I. unit of refractive index is no unit. I. unit of refractive index is no unit. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q94.The Saturn rings discovered by____?

Easy
A Newton
B Robert Brown
C Galileo
D None of these
SI Units PPSC

Correct Answer: C

The Saturn rings discovered by Galileo. Historical scientific accounts credit this person, place, or event with the development described.

Q95.The Scientist who told Heat is a form of Energy” was____?

Easy
A Thomas Alva Edison
B Newton
C Joule
D Kepler
SI Units PPSC

Correct Answer: C

The Scientist who told Heat is a form of Energy” was Joule. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.

Q96.The SI unit of charge is ____?

Easy
A Ampere
B Coulomb
C Ohm
D Volt
SI Units PPSC

Correct Answer: B

The SI unit of charge is Coulomb. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q97.The SI unit of Dipole moment is ____?

Easy
A Debye
B Cm
C Weber
D Coulumb
SI Units PPSC

Correct Answer: A

The SI unit of Dipole moment is Debye. This value follows from the standard definition or accepted conversion used for the quantity.

Q98.The SI unit of electric current is?

Easy
A Coloumb
B Ampere
C Volt
D Watt
SI Units PPSC

Correct Answer: B

The SI unit of electric current is Ampere. The effect results from the movement of charge or the interaction of electric and magnetic fields.

Q99.The SI unit of Heat is____?

Easy
A Watt
B Volt
C Joule
D Newton
SI Units PPSC

Correct Answer: C

The SI unit of Heat is Joule. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.

Q100.The SI unit of pressure” is ____.

Easy
A pascal
B joule
C tesla
D henry
SI Units PPSC

Correct Answer: A

The SI unit of pressure” is pascal. The stated result follows from the relevant physical relationship between force, matter, motion, or energy.