Showing 81–100 of 164

Q81.What is called the reduction in the rate of currency?

Easy
A Devolution
B Devaluation
C Price cap
D Cut-rate
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: B

Q82.Capital of Australia is ?

Easy
A Canberra
B Yerevan
C Benos Aires
D Baku
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q83.Capital of Bhutan is:

Easy
A Thimphu
B Yerevan
C Buenos Aires
D Baku
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q84.Capital of Cuba is

Easy
A Baku
B Yerevan
C Buenos
D Havana
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: D

Q85.What is the name of Capital of Panama?

Easy
A Panama City
B Canada
C France
D Mexico
Countries & Capitals PPSC 2020

Correct Answer: A

Q86.The Currency of Turkey is:

Medium
A Lira
B Dinar
C Dirham
D Euro
Currencies FPSC 2026

Correct Answer: A

The Turkish Lira is the official currency of Turkey (FPSC 2025).

Q87.Islamabad, the capital of Pakistan, is nestled in which hills range?

Medium
A Salt Range
B Margalla Hills
C Kirthar Range
D Suleiman Range
Important Cities FPSC 2026

Correct Answer: B

Located at the foothills of the Margalla range (FPSC 2026).

Q88.The currency used in the European Union (EU) common market is:

Medium
A Pound
B Euro
C Franc
D Mark
Currencies FPSC 2026

Correct Answer: B

The Euro is used by member nations of the Eurozone (FPSC 2025).

Q89.Capital of Monaco is

Easy
A Monaco
B Rabat
C Geneva
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q90.What is the capital of Argentine ?

Easy
A Buenos Aires
B Jakarta
C Geneva
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q91.Capital of Brazil is.

Easy
A Geneva
B Oslo
C Brasilia
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: C

Q92.Financial capital of the world?

Easy
A Washington
B New York
C Sydney
D California
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: B

Q93.Token currency was first time introduced by?

Easy
A Muhammad Bin Taghlaq
B Giyas-ud-din
C Iltamash
D Ibrahim lodhi
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q94.What is the capital of Japan ?

Easy
A London
B Tokyo
C Geneva
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: B

Q95.The capital of Ummayad's dynasty was?

Easy
A Kufa
B Damascus
C Baghdad
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: B

Q96.Capital of Kazakhstan:

Easy
A Astana
B Kabul
C Dushnabe
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q97.Capital of New Zealand:

Easy
A Baku
B Wellington
C Canberra
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: B

Q98.First Established Capital of Abbasid:

Easy
A Baghdad
B Mashad
C Libya
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q99.The Capital of Bangladesh is :

Easy
A Dhaka
B Jakarta
C Geneva
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A

Q100.The Capital of Austraila is ?

Easy
A Canberra
B Geneva
C Jakarta
D None of these
Countries & Capitals PPSC 2025

Correct Answer: A