Showing 81–100 of 202

Q81.In which memory are all materials stored so that we can retrieve them later on?

Medium
A Short term memory
B Long term memory
C Sensory memory
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Long term memory.

Q82.Give the name of the range which an individual can make between the weakest and the loudest sounds:

Medium
A Sensory range
B Pitch range
C Dynamic range
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: Dynamic range.

Q83.Decibel (dB) is the unit that can be used to measure the:

Medium
A Sensation
B Intensity of Sound Pressure
C Vision
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Intensity of Sound Pressure.

Q84.To pack 100 pairs of shoes into cases that each hold 20 shoes, how many cases do we need?

Medium
A 5
B 10
C 15
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 10.

Q85.The total number of cubic blocks is 50. To construct a solid cube with none left over, what is the minimum number that needs to be taken away?

Medium
A 21
B 22
C 23
D None of these
Number System CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 23.

Q86.In the series 12, 11, 13, 12, 14, 13, ... what number should come next?

Medium
A 13
B 14
C 15
D None of these
Number System CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 15.

Q87.In the series 2, 1, (1/2), (1/4), ... what number should come next?

Medium
A 1/3
B 1/8
C 1/16
D None of these
Number System CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 1/8.

Q88.Which of the following options does not belong to a "book"?

Medium
A Glossary
B Project
C Chapter
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Project.

Q89.Which of the following options does not belong to a "bird"?

Medium
A Wing
B Rudder
C Beak
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Rudder.

Q90.Which of the following options is a necessary part of "harvest"?

Medium
A Crop
B Tractor
C Stockpile
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Crop.

Q91.Give the name of the USB port which exists in all modern computers:

Medium
A Universal Service Broadcasting
B Universal Serial Bus
C Uniform Service Broadcasting
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Universal Serial Bus.

Q92."Dear Money" is used for:

Medium
A Low rate of Interest
B High rate of Interest
C Value of money
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: High rate of Interest.

Q93.Which of the following options is a necessary part of "School"?

Medium
A Learning
B Student
C Report Card
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Student.

Q94.A farmer has 10 cows. All cows died except four. How many cows are left?

Medium
A 4
B 5
C 6
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: 4.

Q95.What does "SAT" stand for?

Medium
A Scholar Assessment Test
B Scholastic Assessment Test
C Scholarship Assessment Test
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Scholastic Assessment Test.

Q96."SAT" is useful to judge the:

Medium
A Predicting Future
B Fairness and objectiveness
C Genius and Gifted
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Predicting Future.

Q97.A pictogram is appropriate for data:

Medium
A Fraction
B Count
C Interval
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: Count.

Q98.A pie-chart is suitable to divide the components of a factor in:

Medium
A Sectors
B Percentage
C Angles
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: A

Correct Answer: Sectors.

Q99.If the minimum value in a set is 5 and its range is 50, then the maximum value of the set is:

Medium
A 47
B 55
C 50
D None of these
BODMAS & Simplification CSS 2022

Correct Answer: B

Correct Answer: 55.

Q100.Probability can take values:

Medium
A -1 to +1
B -infinity to +infinity
C 0 to 1
D None of these
Number System CSS 2022

Correct Answer: C

Correct Answer: 0 to 1.