Showing 81–100 of 148

Q81.Which area is connected with north most area of Pakistan ?

Medium
A Afghanistan
B Iran
C Wakhan Corridor
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: C

Q82.x+1/2 , x+1/4 are the length and the width of rectangle respectively, If their perimeter is 33, find its length and width ?

Medium
A 11cm , 11/2cm
B 12cm
C 13cm
D 14cm
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q83.A rectangle metal block is 0.24 meter long, 0.19 meter wide and 0.15 high. The block is melted and recast into a cube. What is the length of each side of cube?

Medium
A 2
B 3
C 4
D 5
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q84.Which photoreceptors detect color?

Medium
A Cones
B Triangle state
C rectangle state
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q85.In a triangle xyz if p and q are the mid point of xy and XZ respectively. If yz is equal to 8 and yz is parallel to PQ then find the value of PQ:

Medium
A 4
B 6
C 8
D 10
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q86.The perimeter of a triangle with vertices (0,4), (0,0) and (3,0) is.

Medium
A 10
B 12
C 15
D 20
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: B

Q87.If the circumference of a circle and the perimeter of a square are equal, then Area of the circle _____ area of the square:

Medium
A Greater than
B Smaller than
C Equal to
D All of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q88.Total Area of Sinai peninsula:

Medium
A 67000km
B 60000km
C 77000km
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q89.Find the curved surface area of Hemisphere of radius 7 cm?

Medium
A 308 cm2
B 380 cm2
C 400 cm2
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q90.__ is called the total area of the chart.

Medium
A Chart Area
B Chart space
C Chart volume
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: A

Q91.Area of Phander and Satpara are located in:

Medium
A KPK
B GB
C Balochistan
D None of these
Perimeter & Area PMS 2025

Correct Answer: B

Q92.If a side of square is 5 then area of square is:

Medium
A 20
B 25
C 30
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2025

Correct Answer: B

Q93.When upper leeward stop the angle of pile of sand dunes is?

Medium
A 32-34 degree
B 30-32 degree
C 33-34 degree
D 35-36 degree
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: A

When upper leeward stop the angle of pile of sand dunes is 32-34 degree.

Q94.If the radius of circle is 1 cm then the area of circle is?

Medium
A 314 cm²
B 314 mm
C 314mm2
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: C

If the radius of circle is 1 cm then the area of circle is 314mm2.

Q95.The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 degree and the foot of the ladder is 12.4 m away from the wall , The length of the ladder is .

Medium
A 12.4 meter
B 24.8 meter
C 6.4 meter
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: B

24.8 meter is the correct factual response to “The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60 degree and the foot of the ladder is 12.4 m away from the wall, The length of the ladder is.”.

Q96.Malala Yousafzai belongs to which area of Pakistan?

Medium
A Quetta
B Peshawar
C Karachi
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Malala Yousafzai belongs to which area of Pakistan”.

Q97.Wind always blows from area of?

Medium
A Only low pressure
B Low pressure to high pressure
C High pressure to low pressure
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: C

High pressure to low pressure is the correct factual response to “Wind always blows from area of”.

Q98.Find the number of triangles which can be formed by joining the angular points of a polygon of 8 sides as vertices?

Medium
A 24
B 8
C 56
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: C

56 is the correct factual response to “Find the number of triangles which can be formed by joining the angular points of a polygon of 8 sides as vertices”.

Q99.Basin means_____?

Medium
A Deep area of land
B Deep area of river
C Deep area of ocean
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: A

Basin meansDeep area of land.

Q100.The area of the square whose side is the hypotenuse is equal to the sum of the areas of the squares on the other two sides:

Medium
A Binomial
B Pythagoras
C Angle Bisector
D None of these
Perimeter & Area PPSC 2022

Correct Answer: B

Pythagoras is the result obtained by evaluating the expression in the question.