Showing 81–100 of 114

Q81.Pakistan entered the nuclear club in?

Easy
A 1996
B 1999
C 1997
D 1998
Nuclear Programme PPSC 2024

Correct Answer: D

Q82.What is introduced by Zia ul Haq:

Easy
A Army Act
B Hudood Ordinance
C Police Act
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2023

Correct Answer: B

Q83.Who was the first commander in chief of Pakistan Air force?

Easy
A Air vice Marshal Perry Keane
B Air vice Marshal Allan Perry-Keen
C Air vice Marshal M.K Janjua
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: B

Q84.Pakistan successfully tested its nuclear devices in : May 1998 June 1998

Easy
A July
B 1998
C August
D 1998
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: A

Q85.Who was the first Chief of Army Staff of the Pakistan Army?

Easy
A Gen. Zia-ul-Haq
B Gen. Tikka Khan
C Gen. Ayub Khan
D Gen. Aslam Beg \n
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: B

Q86.In which year Pakistan became the member of nuclear club

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D 2000
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: B

Q87.In which year Pakistan became the member of nuclear club?

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D 2000
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: B

Q88.Who was the Commander in Cheif of Pakistan Army from 1951 to 1958?

Easy
A Yahya Khan
B Ayub khan
C Tikka Khan
D Zia ul Haq
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: B

Q89.At present , who is the COAS of pakistan Army?

Easy
A Gen.Pervaiz Isfhaq Klani
B General Asim Munir Ahmed
C Gen.Rashid Mehmud
D Gen. Khalid Shamim Wlan
Nuclear Programme PPSC 2020

Correct Answer: B

Q90.Pakistan has been a signatory of the Nuclear Non-Proliferation Treaty (NPT) since:

Medium
A 1977
B 1978
C 1979
D None of these
Pakistan Army CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: None of these.

Q91.Pakistan conducted its historic nuclear tests on May 28, 1998, at which location?

Medium
A Thar Desert
B Chagai Hills
C Cholistan Desert
D Kahuta
Nuclear Tests 1998 FPSC 2026

Correct Answer: B

Codenamed Chagai-I, conducted in Chagai District, Balochistan (FPSC 2025).

Q92.The 1st nuclear power plant of Pakistan was installed at?

Easy
A Chashma
B Lahore
C Karachi
D Islamabad
Nuclear Programme PPSC 2025

Correct Answer: C

Q93.In the 1960s, what type of basis did Pakistan provide to America?

Easy
A Nuclear testing bases
B Naval bases
C Air bases
D Miltary training bases
Nuclear Programme PPSC 2025

Correct Answer: C

Q94.First C-o-C of Pakistan Army:

Easy
A Frank Messervy
B Doglas Grassy
C Ayub Khan
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2025

Correct Answer: A

Q95.First admiral of Pakistan Navy:

Easy
A James Wilfred jefford
B George Hemsworth
C Frank Messervy
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2025

Correct Answer: A

Q96.Who is the current Chief of Air Staff of Pakistan Air Force (PAF)

Easy
A Amjad Babar
B Sohail Aman
C Mujahid Anwar Khan
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Who is the current Chief of Air Staff of Pakistan Air Force (PAF)”.

Q97.The Headquarter of Pakistan Air Force is located in?

Easy
A Islamabad
B Rawalpindi
C Karachi
D Lahore
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: A

The Headquarter of Pakistan Air Force is located in Islamabad.

Q98.An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors at

Easy
A 4/7/2012 12:00:00 AM
B 4/6/2012 12:00:00 AM
C 4/8/2012 12:00:00 AM
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: A

07-April-2012 is the correct factual response to “An avalanche hit a Pakistan army base killed 140 soldiers and civil contractors at”.

Q99.Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014?

Easy
A Fair play
B Zarb-e-Azb
C Midnight Jackal
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: B

Zarb-e-Azb is the correct factual response to “Which operation started by Pakistan army to combat terrorism in 2014”.

Q100.Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at?

Easy
A Chaghi hills
B Toba Kakar
C Raskoh
D None of these
Nuclear Programme PPSC 2022

Correct Answer: A

Chaghi hills is the correct factual response to “Pakistan conducted nuclear tests on May 28, 1998 at”.