FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1061–1080 of 3711

Q1061.Lightweight pebbles on a river bed are moved by?

Easy
A Dissolving
B Rolling only
C Bouncing only
D Both rolling and bouncing
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1062.John Dalton gave which theory?

Easy
A Germ Theory
B Theory of Relativity
C Theory of Evolution
D Atomic Theory
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1063.The quality of a screen depends upon?

Easy
A Brand
B Size
C Brightness
D Resolution
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1064.To set a register or counter to the all zero state is?

Easy
A Release
B Return
C Remote
D Reset
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1065.AND, NAND and OR are basically?

Easy
A Processing Units
B Arithmetic Operators
C Logical Gates
D Storage Devices
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1066.Which is the extension of Power Point?

Easy
A .pdf
B .xls
C .docx
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1067.A diagram showing the program flow is?

Easy
A Graph
B Algorithm
C Flowchart
D Pseudocode
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1068.Webcam is an?

Easy
A Storage
B Output
C Input
D Processing
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1069.Which key is used to delete the character from the left of the cursor?

Easy
A Insert
B Delete
C Backspace
D Escape
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1070.Long-term temperature and weather patherns are due to?

Easy
A Atmospheric Pressure
B Weather
C Season
D Climate
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1071.Which of the following is a renewable so energy?

Easy
A Tidal
B Wind
C Solar
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1072.Phase of the moon when all sunlight p earth and the moon becomes invisible?

Easy
A new moon
B Full Moon
C Half Moon
D Crescent Moon
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1073.The outer most layer of the earth is?

Easy
A Core
B Mantle
C Crust
D Lithosphere
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1074.The study of parasites, the relationships is called?

Easy
A Parasitology
B Pathology
C virology
D bacteriology
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1075.A complex sentence consists of at least how many clauses?

Easy
A 4
B 1
C 2
D 3
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1076.Which city is famous for the production of marble?

Easy
A Lahore
B Quetta
C Karachi
D Swat (Mingora)
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1077.Bogra Formula was given in which year?

Easy
A 1955
B 1951
C 1953
D 1954
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1078.Congress reaction to the August Offer 1940 was?

Easy
A Ignored
B Accepted
C Opposed
D Partially Accepted
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1079.Muhammad Bin Tughlaq made which city his capital?

Easy
A Lahore
B Delhi
C Daulatabad
D Agra
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1080.Nawa-e-Waqt was started as?

Easy
A Monthly
B Daily
C Weekly
D Fortnightly
Other PPSC 2025

Correct Answer: D