FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1101–1120 of 3711

Q1101.Which acid is produced in the human stomach to aid digestion?

Easy
A Nitric acid
B Sulfuric acid
C Acetic acid
D Hydrochloric acid
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1102.Choose the correct form of the sentence?

Easy
A Both sisters is in ninth class.
B The both sisters are in ninth class
C Both of the sister are in ninth class
D Both sisters are in ninth class.
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1103.Muslims got the right of separate electorate from the year?

Easy
A 1909
B 1906
C 1935
D 1911
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1104.Which king laid the foundation of lasting Muslim rule in India?

Easy
A Babur
B Muhammad bin Qasim
C Muhammad Ghori
D Mahmud of Ghazni
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1105.Humayun recaptured Delhi in which year?

Easy
A 1560
B 1530
C 1540
D 1555
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1106.The Moderate phase of the Indian National Congress lasted from 1885 to which year?

Easy
A 1929
B 1905
C 1911
D 1919
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1107.When did Marco Polo reach China?

Easy
A 1401
B 1190
C 1320
D 1275
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1108.Water flow of the river is diverted to Wullar Barrage through the construction of?

Easy
A Basha Dam
B Mangla Dam
C Kishanganga Dam
D Warsak Dam
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1109.GPS (Global Positioning System) is used to check the movement of?

Easy
A Vehicle
B Aircraft
C Ship
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1110.Fish plates are fixed in rail tracks to?

Easy
A Measuring rail length
B Join two coaches
C Join two rails
D For the guidance of coach wheels
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1111.When did U.S. troops leave Iraq?

Easy
A 2011
B 2008
C 2014
D 2016
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1112.Which elements are electro positive in nature?

Easy
A Molecules
B Non-Molecules
C Metals
D Non- Metals
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1113.Which condition of the body is unable to clot bleed?

Easy
A Hemophilia
B Anema
C Leukemia
D Scurvy
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1114.Ahmad Suggested , "We should abide by a code of conduct, -----------?

Easy
A Should we
B Shouldn't We
C Must we
D Can we
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1115.He remarked that "two and two made four"

Easy
A He remarked that two and two would make four.
B He remarked that two and two make four
C He advised that two and two makes four
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1116.The old lady said to her son " Is it not your duty to help me in my old age?"

Easy
A The old lady asked her son if it was not his duty to help her in her old age
B The old lady asked her son if it were not his duty to have
C The old lady asked her son if it were not his duty to help her
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1117.Which city and the country will host Cop30?

Easy
A Dubai , UAE
B Riyadh, Saudi Arabia
C Hyderabad, India
D Belem , Brazil
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1118.--------------Maula Jutt movie hero name is?

Easy
A Sultan Rahi
B Muhammad ALi
C Waheed Murad
D Asif Khan
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1119.In Pentathlon, "Penta" and "Athlon" stands------------ for.

Easy
A Six and power
B Five and Contest
C Five and leaf
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1120.Which of the following is not belongs queues for process?

Easy
A PCB queue
B Ready queue
C Job queue
D Device queue
Other PPSC 2025

Correct Answer: A