FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1121–1140 of 1395

Q1121.Where is the location of intermediate neurons?

Easy
A Kidney
B Brain
C Spleen
D Liver
Other PPSC

Correct Answer: B

Brain is the location described in the question. The term is defined by the subject, process, or characteristic described in the question.

Q1122.Where would you find a Eustachian Tube?

Easy
A In the Brain
B In the Lung
C In the Ear
D In Stomach
Other PPSC

Correct Answer: C

In the Ear is the location described in the question. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q1123.Which among the following lens is used to correct Presbyopia?

Easy
A Bifocal
B Convex
C Concave
D Cylindrical
Other PPSC

Correct Answer: A

Bifocal is among the following lens is used to correct Presbyopia. The result follows from how light is reflected, refracted, focused, or distributed across the electromagnetic spectrum.

Q1124.Which among the following types of lenses are prescribed by doctors for a patient suffering from astigmatism?

Easy
A Cylindrical Lens
B Concave Lens
C Spherical Lens
D Convex Lens
Other PPSC

Correct Answer: A

Cylindrical Lens is among the following types of lenses are prescribed by doctors for a patient suffering from astigmatism. The result follows from how light is reflected, refracted, focused, or distributed across the electromagnetic spectrum.

Q1125.Which among the following waves is used for communication by artificial satellites ?

Easy
A Micro waves
B Radio waves
C A. M.
D Infra-red waves
Other PPSC

Correct Answer: A

Micro waves is among the following waves is used for communication by artificial satellites. Its design and operating principle allow it to perform the stated function.

Q1126.Which amongst the following cannot pass through vacuum?

Easy
A Light
B Radiation
C Sound
D None of These
Other PPSC

Correct Answer: C

Sound is amongst the following cannot pass through vacuum. The other listed choices share the property in the question, while this choice does not.

Q1127.Which animal can create the loudest sound among any living creature?

Easy
A Donkey
B Monkey
C Humpback whales
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Humpback whales is animal can create the loudest sound among any living creature. This is based on the organism’s established anatomy, behavior, or biological classification.

Q1128.Which animal has no vocal chords ?

Easy
A Lion
B Zebra
C Dolphin
D Giraffes
Other PPSC

Correct Answer: D

Giraffes is animal has no vocal chords. This is based on the organism’s established anatomy, behavior, or biological classification.

Q1129.Which animal has three hearts?

Easy
A Crow
B Dolphin
C Octopus
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Octopus is animal has three hearts. This follows from the structure and normal physiological function of the relevant organ, tissue, or body system.

Q1130.Which bird has legs but can’t walk ?

Easy
A Loons
B Grebes
C Hummingbirds
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Hummingbirds is bird has legs but can’t walk. This is based on the organism’s established anatomy, behavior, or biological classification.

Q1131.Which bird weighs less than a penny?

Easy
A Goldcrest
B Weebill
C Hummingbird
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Hummingbird is bird weighs less than a penny. This is based on the organism’s established anatomy, behavior, or biological classification.

Q1132.Which body part in Human never grow?

Easy
A Pupil of eye
B Kidney
C Liver
D None of
Other PPSC

Correct Answer: A

Pupil of eye is body part in Human never grow. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q1133.Which component of diet helps in preventing constipation ?

Easy
A Proteins
B Fats
C Fiber
D Carbohydrates
Other PPSC

Correct Answer: C

Fiber is component of diet helps in preventing constipation. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q1134.Which creature is the symbol of Medicine?

Easy
A Cat
B Lizard
C Snake
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Snake is creature is the symbol of Medicine. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q1135.Which form of drug abuse involves most risk of infection with the HIV (AIDS) virus ?

Easy
A Cigarette smoking
B Using alcholo
C Injection of heroine
D Taking too much aspirin
Other PPSC

Correct Answer: C

Injection of heroine is form of drug abuse involves most risk of infection with the HIV (AIDS) virus. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q1136.Which from the following is NOT a conductor?

Easy
A Aluminium
B Gold
C Graphite
D All are conductors
Other PPSC

Correct Answer: D

All are conductors is from the following is NOT a conductor. The other listed choices share the property in the question, while this choice does not.

Q1137.Which from the following is true for Sound”?

Easy
A Sound cannot travel through a vacuum
B Sound cannot travel through gases
C Sound cannot travel through liquids
D Sound cannot travel through solids
Other PPSC

Correct Answer: A

Sound cannot travel through a vacuum is from the following is true for Sound”. This description follows from the defining characteristics and established facts associated with the subject.

Q1138.Which gas is commonly used in balloons and airships?

Easy
A Helium
B Hydrogen
C Carbon
D Chlorine
Other PPSC

Correct Answer: A

Helium is gas is commonly used in balloons and airships. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.

Q1139.Which group of animals has heterogametic females?

Easy
A Domestic fowl
B Earthworm
C Rabbit
D
Other PPSC

Correct Answer: B

Earthworm is group of animals has heterogametic females. This is based on the organism’s established anatomy, behavior, or biological classification.

Q1140.Which group of compounds constitute carbohydrates?

Easy
A Sugar and proteins
B Starch and proteins
C Starch and sugar
D None of these
Other PPSC

Correct Answer: C

Starch and sugar is group of compounds constitute carbohydrates. Its composition and chemical or physical behavior give it the stated classification or property.