FILTER BY SUBTOPIC

Showing 1121–1140 of 3711

Q1121.Which of the Following substances is most soluable in water?

Easy
A Iran fillings
B Sand
C Oil
D sugar
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1122.In which year was the Kahuta Research Qadeer Khan? Laboratories (KRL) established by Dr. Abdul qadeer khan?

Easy
A 1978
B 1972
C 1976
D 1974
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1123.Anjuman e Himayat e Islam was founded in?

Easy
A 1894
B 1881
C 1890
D 1884
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1124.which year was the Tarbela Dam completed?

Easy
A 1976
B 1960
C 1984
D 1990
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1125.Which material is commonly used for transformer windings?

Easy
A Iron
B Aluminum
C Steel
D Copper
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1126.Paleontology is the study of?

Easy
A Weather patterns
B Mines & Minerals
C Ancient life and fossils
D Human behavior
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1127.Which Muslim mathematician helped introduce and spread the concept of zero number?

Easy
A Al-Farabi
B Ibn Sina
C Al-Biruni
D Al-Khwarizmi
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1128.How many states are there in the United States of America?

Easy
A 45
B 50
C 48
D 52
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1129.The Equator passes through which of the wing following countries?

Easy
A Australia
B India
C Mexico
D Indonesia
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1130.John Dalton gave the theory of?

Easy
A Electromagnetism
B Relativity
C Atomic theory
D Evolution
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1131.What does SQL stand for?

Easy
A Simple Query Language
B Structured Query Language
C Standard Query Language
D Synchronized Query Language
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1132.What does ISR stand for?

Easy
A Internal Service Routine
B Interrupt Service Routine
C Integrated Service Routine
D Input Service Routine
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1133.How many bits are used in an IPv6 address?

Easy
A 128 bits
B 32 Bits
C 128 Bits
D 256 bits
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q1134.How do you declare an integer variable in C++?

Easy
A x int,
B int 25;
C int x
D integer x;
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1135.What does SSL stand for?

Easy
A Standard Secure Layer
B Secure Socket Layer
C Secure Service Layer
D System Security Layer
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1136.What does DOM stand for?

Easy
A Document Online Management
B Document Object Model
C Digital Object Management
D Data Operations Model
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q1137.The sum of the ages of a son and a father is 64. After 4 years the age of father will be three times that of his sons. The age of the father is?

Easy
A 54
B 44
C 48
D 50
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1138.Who completely defeated the Mongols in India?

Easy
A Ahmad Shah Abdali
B Zahir-ud-Din Babur
C Sultan Alauddin Khilji
D Sher Shah Suri
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q1139.he Suri tribe belongs to which region?

Easy
A india
B South Africa
C Syria
D Afghanistan
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q1140.Mathnawi Hadiqat-ul-Haqiqat was composed by?

Easy
A Sanai Ghaznavi
B Farrukhi Sistani
C Amir Moezzi
D Abu Shakoor Balkhi
Other PMS 2025

Correct Answer: A